A mi Erzsébetvárosunk

758. Kamupárti disznóságok

2018. március 09. - amier

Tegnap Lévai Katalin volt az egyik vendég az Egyenes Beszédben. Az apropó az volt, hogy Zuglóban a helyi választási bizottság elutasította a teljesen ismeretlen, ámde most hirtelen feltűnt „Lendülettel Magyarországért” párt képviselő-jelöltjeként a nyilvántartásba vételét az áprilisi o.gy. választásra. Az Index információi szerint ugyanis Lévai Katalin ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjeinek íveivel, és sok esetben teljes volt az azonosság, nem egy esetben még a nevek sorrendje is azonos volt. (Akinek van gyomra kedve hozzá itt meg- nézheti a Rónai Egonnal folytatott beszélgetést, illetve elolvashatja a részleteket).

valaszt2018.jpg

Én nem fűznék hozzá semmit, az egész önmagáért beszél. Amihez viszont fűznék, az az, hogy a már lezárult jelöltállítás alapján nagyon úgy néz ki, hogy akár negyven párt is in- dulhat a választáson – miközben ezek többségéről eddig még senki nem hallott. Mióta a Fidesz megváltoztatta a választási törvényt, azóta országgyűlési választás idején a semmi- ből hirtelen előtűnnek a pénzre hajtó, sohasem látott kamupártok – nem mellékesen az ellenzéki szavazók dolgának nehezítésére szerveződve. (És így már teljesen felesleges fel- tenni a költői kérdést, hogy vajon miért nézik tétlenül a hatóságok a tömeges és nyilván- való választási csalást…)

A törvény szerint egy választó bármennyi jelöltet ajánlhat a választókerületében. Így aztán a pártok elég egyszerűen visszaélhetnek ezzel, ha például egyetlen választó adatait szerzik meg, és tetszőleges számú párt jelöltjének továbbadják, az adatokat átmásolják. (Egyre több hamisított aláírásra derül fény egy hónappal a választások előtt – Index)

Ezzel a disznósággal kapcsolatban üzent most a Kétfarkú Kutyapárt – kivételesen komolyan –, felhívásuk megmutatja, hogy buktathatjuk le a kamupártok kamu jelöltjeit. Íme, az üzenet:

Ha egy kicsit is zavar, hogy milliárdokat nyúlnak le a kamupártok, akkor most tehetsz ellene. Ha valaki szeretné tudni, hogy pontosan melyik pártnak írt alá ajánlóívet, az legyen kedves befáradni a választókerületi választási iroda vezetőjéhez – mert náluk vannak az ajánlások, itt vannak az elérhetőségeik –, és kérelmet írni a személyi azonosító számának megadásával személyesen, vagy meghatalmazással.

Ügyfélkapuval:
1. Írd meg a kérelmedet. (Mintaszöveget lásd lent.)
2. Konvertáld PDF-re.
3. Töltsd fel ide
4. Kérj egy hiteles PDF-et, ügyfélkapu azonosítással. (Ez olyan, mintha közjegyző előtt írtad volna alá.)
5. Töltsd le a hiteles dokumentumot.
6. Küldd el a hiteles dokumentumot a helyi választási irodádnak.
7. Várd a választ.

Ha a kikért adatok alapján azt látod, hogy több párt ajánlói között is szerepel a neved, mint amennyinek valójában aláírtál, akkor TEGYÉL FELJELENTÉST választási csalás gyanúja miatt. (Hivatkozási törvény: 2013. évi XXXVI. törvény 2. szakasz, 4. bekezdés szerint: az információs rendelkezési jog alapján lehet ezt kérvényezni.)

Adatmásolás veszélye áll fenn körzetünkben is, ami magyarul annyit tesz, hogy bizonyos pártok egymás ajánlóíveit másolgatták a választópolgárok tudta nélkül. Ha valaki a kikért adatok alapján azt tapasztalja, hogy több pártnak is aláírt, mint amennyinek valójában, akkor tegye meg a feljelentést választási csalás gyanúja miatt.
Felelős állampolgári kötelezettségünk ellenőrizni!

Ami még fontos: egy ügyvéd ajánlotta, hogy ha nem személyesen mentek be, akkor írjátok meg szövegszerkesztőben töltsétek fel ide. Itt visszatölthettek egy hivatalos dokumentumot, ami olyan mintha közjegyző előtt írtad volna, és ezt küldjétek be az OEVI-hez. Kérlek benneteket, tegyétek meg, hátha kevesebb párt marad a listán. Mi már páran találtunk olyat, akinek nem írtunk alá.

A kapott képeket, légyszi küldjétek a ketfarkulegal@gmail.com-ra és mi megtesszük a feljelentéseket.

A mintadokumentum innen letölthető.

P.s.: Budapest 5.OEVK (Erzsébetváros-Terézváros): A választási bizottság tegnap – még nem jogerősen – 9 jelölt nyilvántartásba vételét elutasította; köztük Bagyó Hildáét, aki Lévai Katalin pártjának, a Lendülettel Magyarországért színeiben indult volna. De ugyan- erre a sorsa jutott még több, hirtelen feltűnt „párt” jelöltje is – mindez itt nézhető meg.

***

Tudjuk, hogy óriási bizniszről van szó, 4 éve is gond nélkül húzták be ezek a pártok az állami támogatást. Pedig akkor “csak” 18 lista volt a rekord. Most 40, és ezzel több, mint 4 milliárd forint közpénz. Tehát látunk egy választási csalást, egy olyan választási csalást, ami az adófizetők, a mi pénzünk megcsapolására megy. Az ember azt gondolná, már kiszálltak a rendőrök, nyomoznak a nyomozók, ott vannak a bűnüldözők és lecsapnak az egyértelmű bűncselekményekre. De nem. A Legfőbb Ügyész a volt Fidesz képviselőjelölt Polt Péter hallgat, nem indultak rendkívüli vizsgálatok, a Fidesz többségű választási bizottság és választási iroda is mély kussban ül. (via Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9613727268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása