HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ígyszeretlek: @juhasz1945: Fent van az is itten... mierzsebetvarosunk.blog.hu/2015/09/26/erzsebet_korut_13 (2018.05.08. 02:42) Erzsébet körút 25/27.
  • juhasz1945: Jó érzés, hogy a körút házait megismerhetjük mi, akik szintén itt lakunk az Erzsébet körúton. Remé... (2018.05.02. 20:42) Erzsébet körút 25/27.
  • ludwigvan: Hibajavítás helyett, véletlenül elküldtem a kommentet, de a helyes szöveg ez akart lenni: ...magya... (2018.04.18. 22:39) 772. Legyen új választás?
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.01.05. 18:00 amier

737. Rózsaszín tűzcsap

Címkék: népszavazás kertész utca vattamány zsolt bulinegyed n. kósa judit

Így újév első hetére egy kis színes mindenfélével üdvözölném az Olvasókat, kezdeném rögtön én is a talán legfontosabb, bár már köztudott hírrel: igen, február 18-án, vasárnap lesz a népszavazás arról, hogy éjfélkor legyen-e kötelező záróra a „bulinegyedben”. Nem lesz olcsó, viszont egyáltalán nem biztos, hogy megoldja a létező problémákat, de most már biztos, hogy lesz. (Erről tessék még elolvasni N. Kósa Judit lentebb belinkelt írását. Aki meg már most szeretné kifejezni a véleményét kötelező záróra-ügyben, itt megteheti.)

pink_tuzcsap1.jpg

A 42 milliós demokratikus aktusra Vattamány polgármester mókás indoklása szerint azért kerül sor, mert a képviselő testület "nem tudott dönteni" a kérdésben. Hogy is tudott volna, elvégre ők maguk határoztak úgy öt éve, hogy egy lakóövezetben az éjjel-nappal nyitva lévő itatóhelyeké és a "bármit megtehetsz" ígéretével idecsábított turistáké legyen a terep. (N. Kósa Judit / Népszava)

Pedig tíz-tizenegy éve még úgy tűnt, hogy az akkor még zsidónegyedként emlegetett terü- let kellemes belvárosi környékké válik. Hát nem vált kellemessé*. Az elmúlt években – a kosz, zaj és a bulituristák mellett – megjelentek a prostituáltak, zsebtolvajok és dílerek, ami tovább rontotta az amúgy is rossz helyzetet. A lakosság meg évek óta vívja harcát a kerület jelenlegi vezetésével, amely láthatóan nem akar, vagy csak nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel és az egyre elviselhetetlenebb (köz)állapotokkal.

De hogy a végire legyen valami jó hír – meg alkalom, hogy végre feltehessem a fenti képet – az egyre szépülő, épülő és színesedő kerületünkből: nálunk járt a Rózsaszín Párduc, és itt hagyta névjegyét a Kertész utcában. Ezek után már tényleg elmondhatjuk, mindenünk megvan – már csak ez hiányzott a boldogságunkhoz. Vagy nem.

További szép estét mindenkinek!

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

*A KSH legutóbbi adatai szerint a „bulinegyed” magvában 565-re nőtt a szórakoztató és vendéglátó helyek száma. De van egy másik KSH adat is: míg az évezred első évtize- dében stagnált az erzsébetvárosi lakosok száma addig az utóbbi öt évben tízezernél is többen költöztek el. Egyúttal – a becslések szerint – a Körúton belüli társasházak lakásai- nak 35-40 százalékában albérlők vagy – és ez a gyakoribb – hétvégi budapesti „mindent szabad” bulira érkező turisták élnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9313552055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.