HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ígyszeretlek: @juhasz1945: Fent van az is itten... mierzsebetvarosunk.blog.hu/2015/09/26/erzsebet_korut_13 (2018.05.08. 02:42) Erzsébet körút 25/27.
  • juhasz1945: Jó érzés, hogy a körút házait megismerhetjük mi, akik szintén itt lakunk az Erzsébet körúton. Remé... (2018.05.02. 20:42) Erzsébet körút 25/27.
  • ludwigvan: Hibajavítás helyett, véletlenül elküldtem a kommentet, de a helyes szöveg ez akart lenni: ...magya... (2018.04.18. 22:39) 772. Legyen új választás?
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.12.27. 19:03 amier

734. Se béke, se szeretet

Címkék: karácsony szegénység civilek blaha ételosztás hír24.hu

„Tisztes szegénységnek hívják az ilyet,
pedig ugyanúgy tisztességtelen, mint a nyomor.” (Földes Péter) 

Megint eltelt valahogy a karácsony, kinek így, kinek úgy. Sokaknak – és egyre többeknek – inkább úgy, mint tavaly. Meg mint tavalyelőtt: szegénységben, egy tál meleg ételre várva, hosszú sorban állva a Blaha Lujza téren. És ez a sor évről évre egyre hosszabb, soha ennyi rászoruló (elkeserítő, hogy minden évben ugyanezt írjuk, és hogy mindig igaz) nem állt még sorba december 24-én – meg karácsony két napján – az Ételt az Életért Alapítvány ételosztásán a Blaha Lujza téren. Nők, férfiak, családosok, magányosok, fiatalok, öregek.

blaha-karacsony1.jpg

blaha-karacsony2.jpg

Fotók: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ezt meg még tessék elolvasni, ha már: Ételosztás a Blahán, avagy, ne bámészkodjanak emberek, nincs itt semmi látnivaló (Föld S. Péter/FüHü )

Hát ennyi: karácsony volt, béke, szeretett meg minden. Csakhát se béke, se szeretet, csak egyre növekvő és egyre láthatóbb szegénység.

***

24.hu végigkövette az ételosztást Szenteste napján a Blahán. A szervezők szerint való- színűleg ez az utolsó karácsonyi ételosztás ezen a helyszínen, mert bár az engedélyük megvan, már jelezték nekik, hogy jövőre nem rendezhetik meg itt, más helyet kell ta- lálniuk. Mert ugye a rászorulók „látványa" a legnagyobb probléma ebben az országban…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3913528257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.