A mi Erzsébetvárosunk

730. Közmeghallgatás 2017.

2017. december 14. - amier

Nos, kérem tisztelettel. Tegnap megvolt, lezajlott az idei közpankráció, kegyesen megint mindenkit közmeghallgatott az önkormányzat. Mivel eddig semmilyen beszámolót nem találtam a tegnapi műsorról, addig is, amíg lesz valami – itt egy rövid, ámde színes összeállítás a fészbukról. Csak hogy ráérezzünk a buli helyi közakarat megnyilvánulásának sajátságos ízére.

kozmeghallgatas2017.jpg

A 2017. évi közmeghallgatáson vagyok, ez a perspektíva innen. Épp Hutiray alpolgármester úr válaszol. Mikor az önkormányzat videósa el akarta tenni a zászlót, hogy az arcát takarja, mindenki előtt ráripakodott, hogy ezt hogyan meri. Egy képben a demokrácia. (via Szücs Balázs, Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium)

1.) Vérlázító, ami ezen a közmeghallgatáson folyik. Persze naivitás lett volna jobbat várni. Viszont csodás élmény, hogy mindez úgy indult: a legendás modorú Hutiray alpolgármester és a végtelenül szimpatikus Bajkai alpolgármester mindünket kioktatott demokráciából. (N. Kósa Judit)

2.) A közmeghallgatás után Vattamány polgármester úr ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a népszavazáskor még elégtelen részvételi arány esetén is figyelembe fogják venni a szavazáson résztvevő többség akaratát és eszerint járnak majd el.

3.) Ehhez ért... ha komolyan gondolná, akkor nem is kellene népszavazás a helyzet javításához!

4.) Hát sok izgalmat nem hozott a mai közmeghallgatás – nesze semmi, fog meg jól válaszokkal teli térhettünk haza, meg némi viselkedésórán is voltunk, Hutiray alpolgármester jóvoltából. Csalódást nem okozott az este, mert sajnos pont azt hozta, amit vártam – semmitmondó válaszok tömkelegét, asztalról lesöpört kérdéseket, meghallgattuk a nagylelkű adományozó dr. Bajkait, aki nem tudja, hogy segíteni csöndben kell, nem pedig nevének reklámozásával, és megtudtuk, hogy mi minden nem az Önkormányzat hatásköre. Egyet nem tudtunk meg, hogy akarnak-e valamit tenni a választóikért.

5.) Vegyük tudomásul ezek csak hatalmi játékok, a választók átverése, annak a szándékos félreértése, hogy választáskor hatalmat választunk és nem szolgát. Minden erőmmel azon leszek ezután, hogy ez a buta banda takarodjon el az életteremből!

Ennyi volt, kérem tisztelettel mára. További szép napot mindenkinek.

***

A közmeghallgatás fogalma:
- A közmeghallgatás a helyi hatalom gyakorlásának intézménye, amely alkalmas a helyi közakarat megnyilvánulásának kifejeződésére, a választó polgárok közösségével való párbeszédre, az önkormányzati testület közösségi ellenőrzésére.
- A közmeghallgatáson az állampolgárok mellett a helyben érdekelt szervezetek is szerephez jutnak. Ez összhangban van a képviselő-testületnek az önszerveződő közösségek támogatásának, illetve a velük való együttműködés kötelezettségével.

A képviselő-testület évente egyszer az éves munkatervben előre meghatározott időpontban tart közmeghallgatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr813499259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása