A mi Erzsébetvárosunk

721. Testületi ülés után 11.

2017. november 17. - amier

A november 13-i képviselő-testületi ülés margójára 

Szerdán röviden már szóba került nálunk is, máshol is a keddi testületi ülés és az ott történtek. Most ejtenénk pár szót arról is, ami eddig a legtöbb beszámolóból kimaradt: például, hogy frakciónk ismételten felszólalt Belső-Erzsébetváros parkolási gondjai miatt, illetve azok mihamarabbi megoldása érdekében.

parkolas4.jpg

Mint arról már korábban is beszámoltunk az október 3-i testületi ülésen módosító javas- lattal éltünk, melynek célja Belső-Erzsébetvárosban a fizető parkolási idő meghosszabbítá- sa volt. Az elmúlt időszakban ugyanis rengeteg panasz érkezett hozzánk az ügyben, hogy a munkából hazatérő kerületi lakók hosszas keringés után sem találnak parkolóhelyet laká- suk közelében. Ez a probléma hétvégén is fennáll, egyértelműen tapasztalható, hogy a szórakozni Belső-Erzsébetvárosba érkezők gépjárműveinek fogadását már nem bírja el a kerület.

A fizető parkoló idő meghosszabbítása – akár hét végére is – azonban nem erzsébetvárosi önkormányzati hatáskör. Ezért kezdeményeztük, hogy az Önkormányzat képviseletét ellátó polgármester járjon el a probléma megoldása érdekében a Fővárosi Közgyűlésben.

Az elmúlt időszakban Külső- és Középső Erzsébetváros parkolási problémáival kapcso- latban több pozitív döntés is született, melyek védik az itt élőket. Ezek a döntések azonban – míg az említett két terület esetében hatékonyak lehetnek –, nem jelentenek megoldást a Belső-Erzsébetvárosi problémákra. Ezért mindaddig napirenden fogjuk tartani a témát, amíg megnyugtató megoldás nem születik.

Kérjük, amennyiben ötlete, javaslata van a probléma mielőbbi rendezésére ossza meg velünk!

Devosa Gábor, Dr. Kispál Tibor, Németh Gábor 
önkormányzati képviselők, az MSZP-frakció tagjai

***

Ételosztás! Az MSZP-frakció szervezésében ismét 300 adag meleg étellel várjuk a rászorulókat holnap, november 18-án 11 órától az önkormányzat épülete – Erzsébet krt. 6. – előtti területen. (Tavaly ugyanezen a helyszínen havi rendszerességgel megtartott ételosztásokon közel 5000 adag étel fogyott el.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6913293145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása