A mi Erzsébetvárosunk

719. Közjelleggel (8)

2017. november 11. - amier

Szép szombat estét mindenkinek! Szeretnénk ismételten felhívni minden érdeklődő és érintett figyelmét, hogy hétfőn, 2017. november 13-án 15.00 órakor kezdődik a képviselő-testület rendkívüli ülése a szokott helyén, az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal Üléstermében (Budapest, VII. kerület Erzsébet krt. 6. I. emelet). Az önkormányzat honlapján a meghívó és előterjesztések elérhetők ezen a linken.

testuleti20171003.jpg

És ahogy a meghívóból látható, az ülésen napirenden lesz – több más mellett – ez az előterjesztés is:

7.) Belső-Erzsébetváros problémáival foglalkozó ideiglenes bizottság felállítása (Előterjesztő: Vattamány Zsolt) Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete a 306/2017. (X.03.) számú határozatában arról döntött, hogy felkéri a Polgármestert, hívjon létre egy, a Belső-Erzsébetváros problémáival foglalkozó ideiglenes bizottságot.

Ezzel kapcsolatban azért már így előre is felmerül néhány keresetlen kérdés:

  • Öt tagú a bizottság, de kikből? Nem név szerint, hanem honnan? Képviselő? Hivatalnok? Önkormányzati vezető? Lakosság képviselője? Vendéglátók képviselője? Rendőrség képviselője?
  • A soron következő KT ülésre a bizottság hozzon javaslatot részletes feladataira. December? Február?

(Megj.: Régi gyakorlat, hogy ha nem akarunk megoldani valamit, hozzunk létre bizottságot..)

Más:

Előre láthatóan a közmeghallgatás 2017. december 13-án 17 órától lesz megtartva a Fasori Evangélikus Gimnázium II. emeleti dísztermében. (A közmeghallgatás időpontját a KT hétfői ülésen fogadja el. Ha nem módosul, marad a fenti időpont.) Az állampolgárok, illetve a helyben érdekelt szervezetek a téma rövid megjelölésével 2017. december 6-án 12 óráig tehetnek fel kérdést név és elérhetőség feltüntetésével a jegyzoi@erzsebetvaros.hu e-mail címen, vagy ügyfélfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgá- lati Irodáin (Erzsébet körút 6., Garay utca 5., Akácfa u. 42-48. - Klauzál téri piac), ill. az Ügyfélszolgálati Irodák "Közmeghallgatás” elnevezésű postaládáiba lehetőség van bedobni a közérdekű kérdéseket, észrevételeket.

Devosa Gábor, Dr. Kispál Tibor, Németh Gábor 
önkormányzati képviselők, az MSZP-frakció tagjai

***

A képviselők bő egy hónapja szavaztak a  szórakozóhelyek nyitva tartásának szabályozásá- ról. A testület előtt négy változat volt (A, B, C, és D), a negyedik, a D volt a legradikálisabb, aszerint éjfélkor minden helynek be kellene zárnia. A szavazáson a fideszes képviselők tartózkodtak – kivéve Hutiray Gyula alpolgármestert, aki egyedüliként a záróra ellen szavazott. A kilenc ellenzéki képviselőből 8 igennel szavazott az éjféli zárórára. A jobbikos Stummer János a fidesszel együtt „tartózkodott”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8613236559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása