HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • várostjáró: Jocikám, a Kéthly Anna tér csak nevében tér. Egyébként a regnálástok alatt elkövetett béna városre... (2018.03.07. 22:49) 757. Budapest100 - Almássy tér
  • 1ghost: Csak addig vannak biztonságban és pénzüknél, amíg hatalmon vannak. Addig van esélyük kontrollálni ... (2018.03.04. 22:21) 756. Nincs kegyelem
  • sóhegy049: Azt nem vágom, ha "bűnszervezeben" követte el, amit az agitált propaganda nyomat, persze bizonyíté... (2018.03.04. 20:34) 756. Nincs kegyelem
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.10.24. 20:00 amier

713. Nemzeti Együttpusztulás Rendszere

Címkék: fidesz közmunka munkaerőhiány ner

Egyre nagyobb a munkaerőhiány
... gyakorlatilag minden piacképes szakmában. Automatikus a válasz, hogy naná, mert elmennek külföldre dolgozni. Igen, aki képes a piacon megélni, elmegy külföldre.

Itthon ennek megfelelően nő a másik divatos stratégiát követők aránya: azoké, akik nem munkából, hanem talpnyalásból akarnak megélni. Aligha véletlen, hogy a levélszavazás tiltásával az előbbiek véleménynyilvánítási lehetőségét korlátozzák drasztikusan, miközben a zömmel Fidesz-szimpatizáns "határon túli" magyarok közül már csaknem egymillióan kaptak választójogot — ők persze szavazhatnak levélben.

napszam.jpg

Főleg az informatikus kevés, pedig őket aztán tényleg jól fizetik. Ennek ellenére a "mér- nök-informatikus és programtervező informatikus szakokra az idén alig mintegy ötezren jelentkeztek, miközben felmérések szerint ennek a háromszorosára volna szükség". (24.hu)

Ehhez azonban olyan érettségizők kellenének, akiket az iskolában önálló gondolkodásra tanítanak és a piacképes tudás tiszteletére nevelnek. Ehelyett az oktatás "fejlesztésének" iránya a napi tornaóra, valamint a hit- és/vagy erkölcstan. A NER iskolarendszeréből kikerülő fiatal jellemzően nem megy informatikusnak.

Mára eljutottunk odáig, hogy már egyszerű melósból (segéd-, illetve betanított munkás- ból) is kevés van, főleg az építőiparban. Ennek jóformán egyetlen oka kormányunk másik nagy vívmánya, a közmunka, amelynek már a neve is csúfság: a "munka" fogalmának megcsúfolása. Erős, egészséges emberek sertepertéléssel és egyéb látszattevékenységekkel keresik meg a nyomorszintű megélhetésre valót — és beérik vele. Inkább a nyomorszintű megélhetés helyben, mint hogy el kelljen menni, és alig többért fizetni a szállást, ingázást, a drágább ételt stb. — nem éri meg.

A közmunkához pedig szintén nem tudás kell, hanem lojalitás. Aki "jóban van" a munkát osztó polgármesterrel, az kap, aki meg nem, hát az ráfázott. Mivel közmunkás kevesebb van, mint jelentkező, nagy a verseny a helybéli potentát kegyeiért. Amióta a telefonokkal lehet fényképezni, bárki igazolhatja, hogyan szavazott. A telefonját pedig mindenki bevi- heti a fülkébe. Ha nincs neki, idejében kap egyet, és még azt is megmutatják neki, hogyan használja.

A Nemzeti Együttpusztulás Rendszere folyamatosan tökéletesedik.

Fügedi Ubul

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1413069772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.