HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • várostjáró: Jocikám, a Kéthly Anna tér csak nevében tér. Egyébként a regnálástok alatt elkövetett béna városre... (2018.03.07. 22:49) 757. Budapest100 - Almássy tér
  • 1ghost: Csak addig vannak biztonságban és pénzüknél, amíg hatalmon vannak. Addig van esélyük kontrollálni ... (2018.03.04. 22:21) 756. Nincs kegyelem
  • sóhegy049: Azt nem vágom, ha "bűnszervezeben" követte el, amit az agitált propaganda nyomat, persze bizonyíté... (2018.03.04. 20:34) 756. Nincs kegyelem
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.09.30. 20:01 amier

705. Leváltóláz

Címkék: választás fidesz bulinegyed rónaszékiné keresztes mónika bajkai istván

A HVG híre szerint augusztus végén hiába szervezett kirándulást Rónaszékiné Keresztes Monika (volt kerületi fideszes képviselőjelölt, egykori alpolgármester) az ország megannyi csodás helye közül épp a legcsodálatosabbra, Felcsútra – ahol „minden gyönyörűen gondozott és igényes”, ahol pásztortarhonyát ettek s még egy kiválót kisvasutaztak is – mégis leváltotta posztjáról a párt. Bocsánat: a Párt.

rkm_kisvasut.jpg

Fotó: Facebook / Rónaszékiné Keresztes Monika

„Bár a politikus az általa indított, szerkesztett, nagyrészt róla készült fotókkal illusztrált Körúti Korzó legújabb számában még a Fidesz VII. kerületi választókerületi elnökeként határozza meg magát, ez valójában már nincs így: posztját múlt héten Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere vette át, így ő lesz jövőre a körzet kormánypárti képvi- selőjelöltje is” – írja a lap.

A fáma szerint a fideszes tagság egy része is meglepődött, hogy Bajkai kijön a fényre, és vállalja a képviselő-jelöltséget – írja még a HVG. Állítólag a „bulinegyed” miatti egyre erősebb lakossági elégedetlenség veszteség nélküli tompítását várják tőle, vagyis hogy szerezze vissza a Fidesz helyben erősen fogyó népszerűségét, miközben a lakossági fel- háborodást enyhítő intézkedésekben ellenérdekelt vállalkozói köröket sem sérti túlzottan.

Itt tartunk most és ma. Kíváncsi vagyok, mi lesz holnap. Meg holnapután.

P.s.: És mi lesz veled K36?

***

Az ügyvéd-választókerületi elnök-alpolgármester a Fidesz tavasszal benyújtott beszámoló- jának tanúsága szerint a párt legnagyobb adományozója volt 2016-ban, az általa befizetett 3,1 millió forinttal. Bajkai nem mellékesen Orbán Ráhel jogi képviselőjeként lett ismert, ügyvédi irodája egyedül és különböző összetételű konzorciumok tagjaként is több, egyen- ként is milliárdos összegű kormányzati megbízást kapott az elmúlt években. Az SBGK ügyvédi iroda legutóbb, idén januárban 5 milliárd forint keretösszegű közbeszerzési és jogi tanácsadói keretszerződését kötött a Miniszterelnökséggel, pár héttel korábban pedig uniós forrásokra kiírt vidékfejlesztési pályázatok véleményezésére, illetve egyéb uniós tenderekkel kapcsolatos tanácsadásra kérték fel 1,8, illetve 3 milliárd forintért. (HVG)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5612914315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.