A mi Erzsébetvárosunk

705. Leváltóláz

2017. szeptember 30. - amier

A HVG híre szerint augusztus végén hiába szervezett kirándulást Rónaszékiné Keresztes Monika (volt kerületi fideszes képviselőjelölt, egykori alpolgármester) az ország megannyi csodás helye közül épp a legcsodálatosabbra, Felcsútra – ahol „minden gyönyörűen gondozott és igényes”, ahol pásztortarhonyát ettek s még egy kiválót kisvasutaztak is – mégis leváltotta posztjáról a párt. Bocsánat: a Párt.

rkm_kisvasut.jpg

Fotó: Facebook / Rónaszékiné Keresztes Monika

„Bár a politikus az általa indított, szerkesztett, nagyrészt róla készült fotókkal illusztrált Körúti Korzó legújabb számában még a Fidesz VII. kerületi választókerületi elnökeként határozza meg magát, ez valójában már nincs így: posztját múlt héten Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere vette át, így ő lesz jövőre a körzet kormánypárti képvi- selőjelöltje is” – írja a lap.

A fáma szerint a fideszes tagság egy része is meglepődött, hogy Bajkai kijön a fényre, és vállalja a képviselő-jelöltséget – írja még a HVG. Állítólag a „bulinegyed” miatti egyre erősebb lakossági elégedetlenség veszteség nélküli tompítását várják tőle, vagyis hogy szerezze vissza a Fidesz helyben erősen fogyó népszerűségét, miközben a lakossági fel- háborodást enyhítő intézkedésekben ellenérdekelt vállalkozói köröket sem sérti túlzottan.

Itt tartunk most és ma. Kíváncsi vagyok, mi lesz holnap. Meg holnapután.

P.s.: És mi lesz veled K36?

***

Az ügyvéd-választókerületi elnök-alpolgármester a Fidesz tavasszal benyújtott beszámoló- jának tanúsága szerint a párt legnagyobb adományozója volt 2016-ban, az általa befizetett 3,1 millió forinttal. Bajkai nem mellékesen Orbán Ráhel jogi képviselőjeként lett ismert, ügyvédi irodája egyedül és különböző összetételű konzorciumok tagjaként is több, egyen- ként is milliárdos összegű kormányzati megbízást kapott az elmúlt években. Az SBGK ügyvédi iroda legutóbb, idén januárban 5 milliárd forint keretösszegű közbeszerzési és jogi tanácsadói keretszerződését kötött a Miniszterelnökséggel, pár héttel korábban pedig uniós forrásokra kiírt vidékfejlesztési pályázatok véleményezésére, illetve egyéb uniós tenderekkel kapcsolatos tanácsadásra kérték fel 1,8, illetve 3 milliárd forintért. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6912914315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása