HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • amier: @Sandor Fenyes: Üdv! Szerintünk az iskolával kellene felvenni a kapcsolatot, nekik biztos (remélhe... (2017.10.30. 17:31) Kertész utca 30. - iskola
  • Sandor Fenyes: Halló innen a messzi Németországból! Tudom, hogy "különleges" a kérdésem, de lehet valahol találni... (2017.10.24. 14:53) Kertész utca 30. - iskola
  • Pásztörperc: A meggyőződés fontos; meggyőződhetünk erről nap mint nap. Engem vagy két éve a Kálvin téri aluljár... (2017.10.23. 00:44) 712. Védjük meg …
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.08.13. 18:01 amier

689. Megújul a Rombach

Címkék: európai unió műemlékvédelem zsinagóga felújítási tervek rumbach s. utca

Már korábban, az előző poszt helyén is ezt a jó hírt akartuk volna megosztani a Nagyérdeművel, csakhát az az érzőszívű, szegény gyerekeket alapítványilag táboroztató, nagyon megnyerő jóember, aki Zánkán (és környékén) saját közpénzből fizeti önmaga nyaralását, mindent beelőzött. De ami késik, az nem múlik, tehát íme  jó hír: megvan a kivitelező, hamarosan elkezdődhet a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítása.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint minderre idén több, mint 1 milliárd forintot, jövőre további 717 millió forintot biztosít a kormány.

A zsinagóga a II. világháború után fokozatosan használaton kívülre került, a rendszerváltás után csak állagmegóvó munkákat végeztek rajta, de azt sem fejezték be. A Budapesti Zsidó Hitközség 2006-ban visszakapta az épületet, azóta időszakos kiállításokat, koncerteket tartanak benne.

A rekonstrukció kivitelezője a Laki Épületszobrász Zrt., a TED tájékoztatója szerint a nyertes a felújítás II. és III. fázisát kivitelezi az „Együttélés Háza” elnevezésű projekthez kapcsolódóan. Az 5700 négyzetméter összterületű, hatszintes épületben teljes egészében el kell bontani az épületgépészeti és elektromos rendszereket, emellett a tető, a nem szüksé- ges mennyezetek, burkolatok, liftek, nyílászárók és válaszfalak is bontásra kerülnek.

A templomtér eredeti állapotába kerül helyreállításra, mely egyben kiállító térként is funkcionál majd. A tervpályázatot a König és Wagner építész iroda nyerte meg, melynek terve az eredeti zsinagógatér helyreállítása mellett a többi helyiség – eredetileg rabbilakás, iroda, stb. – sokirányú felhasználását irányozta elő.

***

A TED-en megjelent a közbeszerzés a budapesti zsinagóga felújításának kivitelezéséről. A kiírás szerint az épület rekonstrukciójának a második és a harmadik fázisát kell elvégeznie a nyertesnek az Együttélés Háza elnevezésű projektben. A nyertes ajánlattevő neve: Laki Épületszobrász Zrt. A beszerzés végleges összértéke (áfa nélkül): 1 993 986 540.00 HUF. (TED - Tenders Electronic Daily, az európai közbeszerzésnek szentelt „Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához" c. kiadvány online változata)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6412743164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.