A mi Erzsébetvárosunk

688. A 36. alabárdos

2017. augusztus 10. - amier

A 24.hu tegnap arról írt, hogy rászoruló – ha úgy tetszik, szegény –  gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára a Balaton-part egyik legdrágább szállásáról jár be a zánkai tábor területén lévő irodájába. Az alapítvány ingyen kapta meg az államtól a régi úttörőtábor 17 milliárdos épületegyüttesét, és ezen felül kaptak még 15 milliárdot a táboroztatásra. Körbe is reklámozták az országot, hogy idén akár 26 ezer gyerek is nyaralhat kedvezményesen. (A lap úgy tudja, az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezetője egy olyan közeli villából jár dolgozni, amelynek bérleti díja napi – igen, jól teszik látni, napi – 110 ezer forint...)

hornyak-1.jpg

Jegyezzük meg, ő Hornyák Tibor, a kormány szegény sorsú gyerekeket táboroztató alapítványának vezetője (Fotó: MTI / Büki László)

Egy valaha volt lelkes táborozó, majd felnőttként évekig még lelkesebben táboroztató ifjú ismerősöm véleménye minderről a Facebook-on:

15 milliárd forint osztva 26 ezer gyerekre, az kb. 577 ezer forint per kölök. Úgy, hogy nem költenek szállásra. És ez a kedvezmény összege, nem az összköltség. Ha ebben az országban lenne ügyészség, akkor most fáradna ki a zánkai táborba, és ha nem azt tapasztalná, hogy a gyerekeket svéd modellek (NEM NYUGDÍJ) masszírozzák, és közben merőkanállal zabálják a kaviárt, akkor sürgősen elkezdene hűtlen kezelés ügyben nyomozni. Ehelyett persze egy nyakkendőt kötni képtelen fideszes másod- osztályú tsz-elnökmásolat issza a konyakot a villában.

Zárójel: az alapítvány sietve kiadott, mindent tagadó közleménye szerint a főtitkár úr természetesen saját zsebből fizeti az úszómedencés luxusvillát. Csak 35 napra bérelte, nem egész nyárra. Nem kurvadrágán, hanem kedvezményes (!) áron. Különben meg a személyiségi jogai megsértése miatt pert fontolgat. Zárójel bezárva. (K. Szalonna)

És ez a jóember csak a 36. alabárdos a színdarabban, ebben a nemzeti rablómesében.

P.s.: Hornyák Tibor – bár azt állítja, saját zsebből fizeti a villa bérlését (meg se kérdem, hogy miből) – valamiért mégis rögtön kiköltözött a villából, amiben már egy hónapja lakott. Délelőtt megjelent a cikk, délután Hornyák kiköltözött és huss!, nyoma veszett. Micsoda véletlen.

Payns

UPDATE 2017. augusztus 11. 02:00 - Havi nettó 1,85 millió forint a fizetése Hornyák Tibornak, szerinte ebből futotta a napi 110 ezer forintért bérelt villára. Különben is, az árból kapott 15 százalék kedvezményt. (168 óra)

***

Az egykori zánkai úttörőtábor a közelmúltban került az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) tulajdonába. Az alapítvány főtitkári posztját a 2016-os alapítás óta Hornyák Tibor tölti be, és egyidejűleg ő lett az ügyvezető igazgató az Erzsébet Táborok Kft.-ben is. A 41 éves, közlekedésmérnöki végzettségű Hornyák a Miniszterelnök- ség munkatársa volt, mielőtt az Erzsébet-táborok irányítója lett. Ez meg csak úgy, még áprilisból: Helikopterrel utaznak a zánkai táborvezetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9312733234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása