HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • amier: Érdemes ezt is elolvasni - "A Nagykörút városképi állapota közügy, ezért úgy is kellene kezelni." ... (2017.07.06. 18:06) 675. Múltidéző - Alfonzó a körúton
  • nagybátyád: ezzel a helyzettel csupán az a probléma, hogy az ilyen emberek miatt jutottunk el idáig. Felgyújto... (2017.05.27. 07:46) 662. De ki jöhet át?
  • amier: Két fb-megjegyzés a poszthoz Fügedi Ubultól (feltesszük, ide is a téma fontossága miatt...): 1. A... (2017.04.03. 19:34) 645. Rejtő gondolat-köve
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.07.29. 18:00 amier

684. Nem, már nincs türelem!

Címkék: tüntetés közbiztonság köztisztaság bulinegyed élhető erzsébetváros

Csütörtök este 23 órától a Wesselényi és az Akácfa utca sarkáról vonultunk, tüntettünk mintegy kétszázan azért, mert a jelenlegi önkormányzati vezetést (meg a Fővárost és a Parlamentet) nagy ívben nem érdekli az erzsébetvárosi lakók egyre súlyosabb problémája.

elegvolt_tunt1.jpg

A megmozdulást az Élhető Erzsébetváros fb-csoport szervezte, fő kifogásuk volt, hogy az önkormányzat 2013-ban Belső-Erzsébetváros területén megszüntette a csendrendeletet, így a vendéglátóhelyek korlátlanul lehetnek nyitva. A demostráció éjfél körül ért véget.

elegvolt_tunt2.jpg

elegvolt_tunt3.jpg

- Hát itt meg mi van? - kérdezi a sarki kocsma előtt dohányzó fiatalember a mellette állót, és azzal a tekintettel méregeti az este tizenegykor molinók kifeszítésével bajlódókat, amilyennel az ember rendszerint az állatkerti tapírketrec előtt találkozik.
- Tüntetnek a kocsmák ellen - mondja a másik, és belekortyol a sörébe.
- Viccelsz - leheli szelíden az első, majd a megerősítésre ingatni kezdi a fejét:

- Ellentüntetést kéne szerveznünk. Aztán újra rágyújtanak. 

(Népszava / N. Kósa Judit)

És akkor pár kérdés, újra meg újra: tényleg erre a mindennapos élethelyzetekre legyen büszke Erzsébetváros? Tényleg erre legyen büszke Budapest és az ország? Tényleg ilyen jó Erzsébetvárosnak, hogy jön ide a sok turista, és ettől nekünk rohadt sok bevételünk van? Tényleg legyen türelmesebb az itt lakó és legyen türelme naponta „élvezni” az utcai és kapualji vizelet-, ürülék- és hányásszagot? Legyen türelme térdig gázolni a szemétben, a földön fetrengő részeg turisták között? Legyen türelemmel a hajnalig tartó több szólamban hallható ordítozással szemben?

Nem, már nincs türelem! Belső-Erzsébetváros jelenleg élhetetlen.

Szemét, gyros, pisipatakok – lenyomtunk egy éjszakát a bulinegyedben - A helyiek kétségbeesetten tiltakoznak a britlegénybúcsú-szezon közepén, hiába. Megnéztük, mi ellen. Képriport Erzsébetvárosból. (nlcafe.hu)

P.s.: A polgármestert a tüntetés után ismét megkérdezte a sajtó a lakók problémájáról. Persze ismét nem válaszolt, ahogy a lakossági fórum után sem, és ahogy a neki küldött nyílt leveleket is minden válasz nélkül hagyta. Nagyon úgy néz ki, hogy mindez Vattamány Zsoltot és csapatát egyáltalán nem érdekli. Sok dolga lesz az új polgármesternek.

Devosa Gábor és Kispál Tibor önkormányzati képviselők

***

Belső-Erzsébetváros, Kéthly Anna tér, 2017 nyara. A fékevesztett bulihordák semmit sem kímélnek. Már a kerítés is leküzdendő ellenfél a visszapillantó tükrök után. Minek vannak a térfigyelő kamerák? Elég volt. Módosíttatni fogjuk a rendeletet. (Kispál Tibor)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7412699783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.