A mi Erzsébetvárosunk

669. Stukkótlanítás

2017. június 14. - amier

A múlt héten leszedték a Rottenbiller utca legvégén, a Lövölde tér és Király utca sarkán álló ház (Lövölde tér 7.) homlokzati díszeit. Azt mondták veszélytelenítés, jó rendben van, oké. Remélem, amit csak lehet megőriznek belőle, és a lehető legnagyobb gondossággal építik újra a stukkókat a lakóházon. Ugye?

lovolde7-2.jpg

lovolde7-3.jpg

lovolde7-4.jpg

(Mondjuk, ahogy ledobálták lepakolták a díszeket az út szélére és ott kordon-oszlopnak használták őket, az azért ad némi gyanakvásra és aggódásra okot, de legyünk optimisták…)

Fotók: Moré Csaba József és Kispál Tibor

lovolde7-1.jpg

A háromemeletes eklektikus bérház a Király utca (Király u. 105.) sarkán 1890 körül épült, de tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. Annyi tudható csak, hogy korábban a telken (akkori cím: Königsgasse 536) egy 1843-ban Hochfeld (Hohlfeld) Ignác megrendelésére Hild József építette lakóház állt, majd ennek lebontása után egy 1872-ben Schusbeck Pál építette kétemeletes bérház. Elképzelhető, hogy ez utóbbi felhasználásával épült a ma is itt álló lakóház.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Emlékeztetőül! Szénmonoxid érzékelő berendezés igénylésére 2017. augusztus 15-ig lehet pályázni Erzsébetvárosban! Részletek itt olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1512593333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása