HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Urmanczy: Itt lakott utoljára Fellner Sándor építész.1945-ben halt meg tüdőgyulladásban. (2018.01.14. 16:37) Akácfa utca 20.
  • amier: @Rugovicsvalagba: Ez igaz, de terveink szerint az új üzletház - fotókkal együtt - egy külön posztb... (2017.12.31. 02:13) Garay tér 20. - régi piac
  • Rugovicsvalagba: Még egy kép -az új épülettel- bele férhetett volna a poszt illusztrációi közé. (2017.12.28. 13:09) Garay tér 20. - régi piac
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.05.24. 18:01 amier

662. De ki jöhet át?

Címkék: facebook kdnp tüntetés CEU lukácsi katalin

A május 21-i tüntetés egyik felszólalója volt Lukácsi Katalin, volt kdnp-s. Ezután az egyik fb-oldalon egy zárt csoportban vita bontakozott ki, hogy akkor bárki jöhet a demokratikus oldalra? Feltették a kérdést: hogy akkor Vona is, sőt Rogán is?

Vasárnap meghallgattam Lukácsi Katalin felszólalását, és egyetértettem vele. Micsoda helyzet, hogy Ferenc pápa kereszténységével szemben a magyar fideszes-kdnp-s vezetés Habony gyűlölködését helyezi szembe. Neki a kereszténydemokrata elvei és a keresztény- demokrata párt között kellett választani, az elvei mellett döntött.

tuntet2017_ceu1.jpg

Egy néhány hetes interjúban Lukácsi elmondta – mostani felszólalásában is – hogy a menekültügy, a Népszabadság bezárása után a CEU bezárási szándéka adta meg a végső lökést.

Térjünk vissza a Vona, Rogán példákra. Szerintem a Jobbik politikusaival semmilyen közös értékünk nincs, így nincs alapja a befogadásnak. A jelenlegi hatalom vezetőivel szemben egy független ügyészség vádat emelne nagyon sok minden miatt. Velük sincs közös értékünk. De miért ne lenne elfogadható sok százezer vagy milliónyi embernek az a döntése, hogy ebből a rendszerből elege volt, mert a hatalmon lévők minden alapértékkel szemben csak a hatalom megtartása, a zsebük megtömése fontos?

Gergely József

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3712537829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

nagybátyád 2017.05.27. 07:46:54

ezzel a helyzettel csupán az a probléma, hogy az ilyen emberek miatt jutottunk el idáig. Felgyújtották a házunkat és amikor már csak az üszkök parázslanak, nekiállnak segíteni eloltani. Alapjában véve valószínűleg Goebbelst is szerették a gyerekei - volt neki hat. Nincs olyan ember, akiben ne volna szerethető vonás. És akkor miért pint a jobbikosok maradnának ki ebből? Miféle dolog az, hogy velük nincs semmiféle közös kapcsolódási pontunk? Ők is látják az alap problémát, hogy a fideszesek szétverték az országot. Pontosan a legfőbb dologban alakult ki egyetértés a jobbik és a magát demokratikus ellenzéknek aposztorfáló társaság között. KDNP-s kekll, jobbikos nem kell - na hagyjuk ezt a fura hozzáállást.