HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Online Távmunkás: A meglévő jogszabályokat kellene betartatni, nem új korlátozásokat hozni. Például nem kellene a re... (2017.09.03. 19:27) 696. Azonnali intézkedést!
  • qqriqqkori: Az Élhető Erzsébetváros Facebbok csoportban láttam ezt a linket. Mivel én is ott élek, alaposan ut... (2017.08.30. 20:45) 695. Bulinegyed - Első lépés
  • amier: Ennyink van csak: mierzsebetvarosunk.blog.hu/2017/04/05/jobbagy_utca_5_9 Illetve még a verseny utc... (2017.08.21. 10:46) 654. Jártamban, keltemben (3)
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.05.21. 17:01 amier

661. Kerületi akadályverseny

Címkék: önkormányzat útfelújítás akácfa utca dob utca csengery utca bajkai istván

Olvasom Vattamány Zsolt Facebook-oldalán hogy milyen nagyszerű akadályversenye volt Erzsébetváros óvodásainak. Meg nézem is, merthogy erről egy hangulatos kis videó is készült. Arról viszont nem született semmilyen reklámanyag, videó, vagy akármi, hogy szüleik, nagyszüleik – jóval kevésbé hangulatos körülmények között – naponta miképpen akadályversenyeznek belső és középső Erzsébetvárosban. Pedig az is érdekes lehetne…

csengery_csatorna2.jpg

Legutóbb ugye tavaly ősszel dúlták fel a Dob utcát, akkor gázvezetékeket fektettek, nagy sikerrel. Mindenesetre jó sokáig tartott, nem kevés lakossági gonddal és bajjal is járt, de aztán nagy nehezen mégis csak véget ért a káosz, beköszöntött a béke. Mostanáig. Mert- hogy megint felbontották az Akácfa utcát – meg a Csengery utcát is, ez utóbbit egy hete zárták le az Almássy tér és a Wesselényi utca között. (A Csengery utcai közműépítés érthető és akceptálható, valamikor meg kell csinálni.) Túrnak, fúrnak, útfeltörnek végig a Dob utca mentén, és amerre csak a szem ellát autósforgalom elől lezárt útszakaszok, kerülőutak, dugó, kosz, por és káosz mindenfelé.

akacfa2017_kosz1.jpg

Na, erre aztán igazán büszkék lehetünk! Ugye Vattamány és Bajkai úr?! Ez az Akácfa utca, a Fogasház és környéke, vasárnap reggel. Tele összetört üvegekkel, műanyag flakonokkal, húggyal és szarral! Ezeken átszambázva tudunk csak eljutni a Sparba! Ezek után csak azt tudom mondani, hogy minden felelős vezető itt a 7. kerületben, menjen a jó büdös francba! (egy egyáltalán nem jó kedvű lakó a Kertész utcából)

Ezúttal most nem gáz-, hanem vízcsöveket cserélnek. Csak kérdeném: ezeket nem lehetett volna egyszeri felbontással elvégezni? Átgondoltan tervezve meg a munkálatokat, tán kevesebbe is kerülne és tán az itt lakó embereknek is kevesebb kellemetlenséget okozna, nem? Egy csöppnyi odafigyeléssel esetleg lehetne ésszerűbben tervezni alépítménycserét, karbantartást, vagy a felújítást – és így kevésbé szívatni (akadályversenyeztetni) a kerület egyre elkeseredettebb lakóit.

Újfent csak kérdeném nagynagy tisztelettel: biztos, hogy mindezt – még ha fontos is a vízcsőcsere – így kell csinálni? Erzsébetváros, én nem így szeretlek!

P.s.: Az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy a szerencsétlen Dob utca egy szakasza – a Vörösmarty és Izabella utca között – már majd egy éve le van zárva a forgalom elől, egy olyan építkezés miatt, ahol ezen idő alatt élő ember semmilyen munkavégzést nem látott. Érthetetlen, hogy a Dob utcai lezárást miért tartja fenn ennyi ideig akárki is!

Payns

***

És ha már szóba került Bajkai úr: már nyilvános a Fidesz 2016-os pénzügyi beszámolója, az állami támogatáson és a tagdíjakon felül összesen 46,7 millió forintot kapott a párt magán- személyektől. És Erzsébetváros alpolgármestere volt a legbőkezűbb, milliókkal tömte ki a pártkasszát Bajkai István, így ő hivatalosan a kormánypárt legbőkezűbb támogatója. A Bors szerint nem szívjóságból adományoznak milliókat a pártoknak egyesek: valójában a pártok segítségével biztosított jövedelemből adóznak így le.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8712529589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.