HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • amier: Érdemes ezt is elolvasni - "A Nagykörút városképi állapota közügy, ezért úgy is kellene kezelni." ... (2017.07.06. 18:06) 675. Múltidéző - Alfonzó a körúton
  • nagybátyád: ezzel a helyzettel csupán az a probléma, hogy az ilyen emberek miatt jutottunk el idáig. Felgyújto... (2017.05.27. 07:46) 662. De ki jöhet át?
  • amier: Két fb-megjegyzés a poszthoz Fügedi Ubultól (feltesszük, ide is a téma fontossága miatt...): 1. A... (2017.04.03. 19:34) 645. Rejtő gondolat-köve
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.05.09. 18:02 amier

657. Hőbörögnék még…

Címkék: forgalom önkormányzat dob utca bkk klauzália moldován lászló

Lehetett volna ennek a posztnak is a címe, hogy „még mindig a Dob utca”, merthogy folyik az anyázás (joggal), nem csitul az elégedetlenkedés (szintén joggal). De aztán mégse az lett. Az utca minden napjait "élvező" N. Kósa Judit írt egy elgondolkodtatót a Klauzáliára, ennek első két szava sokkal jobb címnek. És sokkal többet is fejez ki. (De a poszthoz fűzött kommenteket is érdemes elolvasni, szép halom, és nem minden tanulság nélkül valók…)

***

Hőbörögnék még itt egy kicsit, ha már Dob utca. Úgy egy éve kezdtük el megfigyelni, hogy a Dob utca immár főútvonal, amely a Rákóczi és az Andrássy úti forgalom nagy részét menekülőútként elvezeti. A Madách tér lezárása és a Dohány utcai kanyar megszüntetése óta akarva-akaratlanul itt hajt el a fél város. Késő éjjel is összefüggő a kocsisor, napközben vágni lehet a benzinfüstöt.

klauzal_dob1.jpg

Volt egy szép, egyoldalú levelezésem Moldován képviselővel (LMP), amelyben jeleztem – mint avatott zöldnek – a problémát és felvázoltam, hogy megoldás lehetne, ha a Dob utca a Kiskörúttól a Klauzál térig lenne egyirányú, aztán a Nagykörúttól a Klauzál térig ugyan- csak, de az ellenkező irányban, befelé. (A józsefvárosi Palotanegyedben így szüntették meg az átmenő forgalmat.)

Kaptam egy kimért levelet, hogy ő ezzel nem ért egyet, mert akkor a Nagykörúton három utca lenne egymás után befelé egyirányú, ellenben pártja a behajtási díjat szorgalmazza. Kétségkívül provokatív kérdésemre, hogy mikorra tervezik a kerületi és a fővárosi többség megszerzését, amellyel ezt a szép gondolatot majd győzelemre vezetik, már nem érkezett válasz. Ami tök jó, de mégsem érzem fairnek, hogy itt autózik a fél város az ablak alatt, éjjel hánynak a kapualjban, hétvégente ha felássák az utcát valami csőcsere végett, akkor garan- táltan lezárják a teret is, hogy ott adakozzunk a kórháznak, és az egész úgymond minket képviselő, túlfizetett, lusta bagázs tojik mindeközben a fejünkre.

***

4-5 évvel ezelőtt volt két tervezet a Dob utca átmenő jellegének megszüntetésére. A kettő az egymással szembe fordított egyirányúság megoldásában különbözött. Azután eltűnt a terv a BKK – mint a forgalomszabályzásért felelős – és az önkormányzat vezetése között. (Gergely József)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8412493189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.