A mi Erzsébetvárosunk

Rákóczi út 88/90. - szálloda

2017. április 30. - amier

A Keleti pályaudvar közelében egymás mellett három szálló, illetve vendéglő várta vendégeit. A Rákóczi út 88-ban a Debrecen beszálló fogadó állt, melyben főként állat- kereskedők szálltak meg. A két világháború között a kocsiszínek, istállók helyén éttermet nyitottak. Az akkori 90. és 92. számú telken az Imperial Szálloda és a Central állt, mely a konkurencia következtében egy tulajdonoshoz került. 1947- ben államosították, ekkor a Szabadság szálló nevet kapta.

rakoczi8890-2.jpg

rakoczi8890-1.jpg

1962-ben lebontották a mellette lévő Debrecen éttermet, a szállodát is lezárták és megindult a nagy építkezés. Az új Szabadság Szálloda a régi köré épült 1964-ben. Akkor 400 szobája és 450 fős étterme volt. 1983-ban elkezdődött a Hotel Szabadság rekonstruk- ciója és bővítése. 1985-re Roth János tervei szerint elkészült kerület akkori legjobb szállodája, a négycsillagos Grand Hotel Hungária. Valószínűleg kevesen tudják, hogy nemcsak azért hívják így, mert minden nagyvárosban kell, hogy legyen ilyen nevezetű szálló. Csakhogy a Grand Hotel Hungária – bármily hihetetlen – valóban a legnagyobb ebben a műfajban, legalábbis Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9212468381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása