A mi Erzsébetvárosunk

Rottenbiller utca 47.

2017. március 27. - amier

1894/95-ben Fuchs Mihály gabona- és termény-bizományi üzlettulajdonos számára épült háromemeletes eklektikus lakóház. Eredeti terveket nem őriz a Fővárosi Levéltár, így nem tudni ki tervezte, építette. Földszintjén nagyméretű, félköríves kapu- és üzletnyílások lát- hatók, a második emeleti ablakokat pilaszterek fogják közre, felettük timpanonnal képzett szemöldök- párkányzat, köténydíszük balluszteres. A legfelső emelet ablakai között falfül- kékben díszítőszobrok.

rotten47-1.jpg

rotten47-2.jpg

Az épületben működött Feld Zsigmond Rottenbiller utcai Gyermekszínháza, később az Odeon Mozi; legvégül a Hungaroton lemezgyártó cég stúdiója. Ez utóbbi a földszinti mozi nézőterét kapta meg 1951-ben, s a mai napig ezt használja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1412375345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása