A mi Erzsébetvárosunk

Rottenbiller utca 32.

2017. március 26. - amier

A Rottenbiller utca és a Hutyra Ferenc utca (Hutyra F. u. 11/15.) sarkán 2001-ben épült meg az első ún. MAGHÁZ (tervezője Dévényi Tamás). A telken eredetileg egy 1885/86-ban Kirschhenbaum Keresztély építette kétemeletes, eklektikus bérház állt, ismeretlen időpontban bontották le.

rotten32-3.jpg

rotten32-1.jpg

rotten32-2.jpg

A Magház tulajdonképpen a városi életet kedvelő fiatal réteg életmódjához igazított lakásprogram, amely közösségi térből és az ebben a térben elérhető szolgáltatások köré szerveződő kis alapterületű, de maximális funkcionalitást biztosító lakóegységek, cellák variációiból áll. Nem véletlen tehát, hogy az épület bejárata ebből a közös térből, belső udvarból nyílik, ahová a Hutyra utcából, illetve a Rottenbiller utca felől is érkezhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6112371105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása