HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.02.14. 18:02 amier

629. Szombat esti láz

Címkék: közbiztonság csendrendelet klauzál tér bulinegyed klauzália

Addig is, amíg kiderül, hogy végül is milyen intézmény működik a Dob és a Kazinczy utca sarkán (hol Kazinczy utcai, hol pedig Dob utca cím alatt) egy komment – és pár keresetlen szó – erejéig térjünk vissza a Klauzál térre. Gondolom, sokan emlékeznek még a tavaly év végi, nem éppen sikeres karácsonyi vásárra. A téren lakók mindenképp, főleg, hogy utóélete is van az év legröhejesebb vásárának nevezett „nagyszerű” kezdeményezésnek.

klauzalter_bode.jpg

Egy kép és egy bejegyzés a Klauzália Facebook-csoportban:

A karácsonyi vásár maradéka! A "jégpályát" már lebontották, de a világítás és a bódé maradt. A "kulturáltan" szórakozó angol kocsmaturisták, az éjjel szétvandálkodták határtalan jó kedvükben. Utána még betértek a tér elkerített kis gyerekeknek szánt részére, kötélpályázni egy órácskára. Hajnal 1-2 óra körül. Igaz a közteresek este belakatolják a teret és reggel kinyitják (ami szinte teljesen felesleges a kerítés magasságát nézve, de legalább jelzésértékű). A nyitásig elhúznak a jól megérdemelt pihenő idejükre valahova szunyálni, mert egész éjjel egyetlen egyet sem lehet látni. Rendőrt se. A tér akusztikája egyébként éjjel kitűnő, mert ha a közepén valaki elfingja magát, a környező lakásokban a hölgyek kérdőre vonják kedvesüket hogy miért ilyenek. Nem beszélve arról, ha valaki dalra fakad.

 

A fülkeforradalom utáni önkormányzat egyik áldásos tevékenysége az volt, hogy addig a téren lévő őrbódét, az őrökkel együtt eltávolították. Itt a csoportban, valamelyik témában már említették, hogy a "turisták" miatt milyen klassz, hogy nőnek az adóbevételek – ebből itt nem érzékelünk semmit. Én nem tudom hogy az mennyi lehet, de igazán fel lehetne állítani a tér éjszakai őrzését. Talán nem barmolnák szét a büdös bunkók, a nem rájuk méretezett játszótéri játékokat, ha már a hangoskodást, bandázást, térre hugyozást-szarást, nem is nézzük.

Akárhogy is nézem, nem tűnnek elégedettnek és boldognak a környék lakói.

Payns

***

Klauzália tagjai egy hete, kedden szerveztek egy találkozót azoknak, akik szeretnének érdemben fellépni a zajongó szórakozóhelyek ellen. Mint írják, a felmerülő problémák közt volt – az elviselhetetlen zaj mellett – a szórakozóhelyekkel kapcsolatba hozható kábítószer-fogyasztás és terjesztés, valamint az is, hogy a kora esti óráktól kezdve nem lehet parkolóhelyet találni a környéken. Első lépésként szeretnének egy lakossági meghallgatást az önkormányzatnál, ahol reményeik szerint lehetőség nyílna minden érintettet meghallgatni, és így keresni megoldást a helyzetre. De elhatározták egy demonstráció megtartását is a közeljövőben. Itt lehet csatlakozni az fb-csoporthoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9312258742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.