HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Urmanczy: Itt lakott utoljára Fellner Sándor építész.1945-ben halt meg tüdőgyulladásban. (2018.01.14. 16:37) Akácfa utca 20.
  • amier: @Rugovicsvalagba: Ez igaz, de terveink szerint az új üzletház - fotókkal együtt - egy külön posztb... (2017.12.31. 02:13) Garay tér 20. - régi piac
  • Rugovicsvalagba: Még egy kép -az új épülettel- bele férhetett volna a poszt illusztrációi közé. (2017.12.28. 13:09) Garay tér 20. - régi piac
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.02.11. 18:01 amier

628. Fullba nyomják

Címkék: önkormányzat kazinczy utca rónaszékiné keresztes mónika k36

A Dob és a Kazinczy utca sarkán (Kazinczy utca 36. - Dob utca 29.) van egy kétemeletes, szépen felújított műemlék ház, mely eddigi ismereteim szerint önkormányzati lakóépület, földszintjén uniós pénzből kialakított kulturális térrel.*. (2009-ben az önkormányzat 800 millió forint uniós támogatást nyert a Kazinczy utca középső szakaszának rehabilitációjára, a "Kultúra utcája" projekt keretében információs pontokat, kulturális központot hoztak létre.) Pár napja láttam Hetes-blogon, hogy valamikortól egy szabadegyetem működik a falak között, legalább is a kihelyezett plakátok szerint.

kazi36-1.jpg

kazi36-2.jpg

Fotók: Szöllősi Mátyás / Hetes-blog

Többek közt ezt írják:

A kiírás szerint egy Geopolitikai Szabadegyetem működik a falakon belül, de jól láthatóan hónapok óta semmi sem történik, az épület zárva van, és a kihelyezett plakát, mely a különféle témákra és programokra hívja fel a fi- gyelmet, jócskán elavult. Igyekeztünk utánanézni az itt folytatott tevékeny- ségnek, de nem sok mindent találtunk, és nagyon úgy tűnik, afféle fantom- intézménnyel van dolgunk. Feltételezésekbe nem szeretnénk bocsátkozni, az viszont nyilvánvaló, hogy az épület igazi funkció nélkül, kihasználatlanul álldogál a belváros egyik legjobb helyén – és nem igazán értjük, hogyan is lehetséges ez. Ti tudtok valamit a Geopolitikai Szabadegyetemről?

(Tessék a teljes írást elolvasni az eredeti helyén!)

Nos, némi guglizás után kiderült, hogy a Szenior Geopolitikai Szabadegyetem az országos idősképző hálózatot működtető Zsigmond Király Főiskola projektje, az épületben pedig jelenleg a Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ működik, Rónaszékiné Keresztes Monika facebook-oldalán található szeptemberi hír szerint a tavalyi migráns-ellenes kampány egyik rendezvénye is itt volt:

Merre tart a világ? - Migránsipar - avagy a multikulti hazugságok és félrevezetések a migráció kapcsán
Geopolitikai Szabadegyetem - Dr. Jászberényi József történész előadásán voltam Kazinczy36 Oktatási-és Kulturális Központban. Nagyon jó prezentáció volt és sajnos igaz. 

kazi36-3.jpg

Az intézmény fb-oldalát megnézve kiderült, hogy igencsak egyértelműen és egyirányúan politizálnak ebben a kulturális térben. Megosztásaik túlnyomó része (mindegyike) Fidesz, Echo TV, Magyar Idők bejegyzések – és persze Rónaszékiné Keresztes Monika minden- féléi. Nem folytatom tovább, mert minek. A Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ (és a Szabadegyetem) gyakorlatilag fullba nyomja a kretént kormánypropagandát. Mert ugye nincs jobb egy-egy vércukrozás meg internetezés között még egy jót migránsozni is. Főleg ha ezt még akadémiának is hívják.

kazi36-4.jpg

Ezek után már csak arra lennék kíváncsi – és gondolom, a Hetes-blog szerzője is – hogy mindezt most uniós vagy önkormányzati pénzen tolják a kerület egyik frekventált helyén?

(Megj.: de feltehető a kérdés úgy is, hogy tessen’ már mondani, önkormányzati pénzen a Fidesz most csinált magának egy saját klubot?)

*Az eredeti tervek szerint az épületben környezettudatos magatartásra nevelő központ, kézműves és népi kismesterségek bemutatását szolgáló közösségi terek kerültek volna kialakításra. (KMOP 5.2.2/B-2f-2009-0007 - Kultúra utcája, Budapest VII. kerület Erzsébetváros funkcióbővítő rehabilitációja)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8912248300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.