HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Urmanczy: Itt lakott utoljára Fellner Sándor építész.1945-ben halt meg tüdőgyulladásban. (2018.01.14. 16:37) Akácfa utca 20.
  • amier: @Rugovicsvalagba: Ez igaz, de terveink szerint az új üzletház - fotókkal együtt - egy külön posztb... (2017.12.31. 02:13) Garay tér 20. - régi piac
  • Rugovicsvalagba: Még egy kép -az új épülettel- bele férhetett volna a poszt illusztrációi közé. (2017.12.28. 13:09) Garay tér 20. - régi piac
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.12.22. 12:01 amier

611. Vásár Klauzál-falván

Címkék: piac karácsony vásárcsarnok klauzál tér erva zrt

Bár hétfőn a Budapest.reblog.hu már megírta az év legröhejesebb karácsonyi vásárának Klauzál téri szomorú történetét, azért még egy-két szót nem árt odapöttyinteni ennek a „nagyszerű” kezdeményezésnek a margójára. Kezdjük talán az elején: hivatalosan 2016. november 24. és 2017. január 2. közötti 40 napra kapott/kaptak engedélyt azok az árusok, akik színes bódéfalut építettek a Klauzál téri piac bejárata elé. Az Önkormányzat vezetése valakiknek jót szeretett volna tenni így az ünnepet megelőző és az azt követő napokban.

klauzal_ter20161219-3.jpg

klauzal_ter20161219-1.jpg

Minderről az ERVA NZrt. vezetése tisztelettel – november 24-én keltezett levélben – tájékoztatta a környéken lakókat aznap (!!!), mikor Klauzál-falva elvileg megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. Tegyük a kezünket a szívünkre – ez az egész sehogy sem jött be:

  • Egyrészt, az itt lakók már nyár óta kénytelenek voltak elviselni a gázvezeték felújításával járó zajt, port, szemetet és a masszív parkolóhely hiányt. Ok. Belátták, hogy erre szükség van. Ám az itt és a Dob utcában lefolytatott gázcsőcserét olyan lassan készítették el a vállalkozók, hogy hozzájuk képest a lajhár kapkodó idegbolondnak tűnhetett.
  • Aztán jött ez a „Karácsonyi vásár” projekt, ami hozta az élénk színű bódékat, amelyek újabb 40 hosszú napra lefoglalták a parkolóhelyeket, az áthaladó forgalom újabb korlátozása pedig a lakók és az erre közlekedők idegeit tovább erodálták. Klauzál-falva ötletével a piac forgalmának fellendülését várta az önkormányzat, valamint azt, hogy Erzsébetváros lakói és a messziről idevándorló érdeklődők itt fogják megvásárolni szeretteiknek ajándékaikat, és közben pihenésképpen ihatnak egy-egy pohár forralt bort, és mellé kürtőskalácsot falatozhatnak. Ehhez képest alig voltak nyitva az árusok bódéi.

Klauzál-falva 25 napot ért meg a 40 helyett. Meglepetésre, december 18-án megkezdték az itt vásározni kívánó kereskedők árukészletük evakuálását. És egy nappal később délután már csak a közterületeink tisztántartásáért szorgoskodókra vártak a szétszórt lomok.

klauzal_ter20161219-2.jpg

Valószínűleg senki sem tudott profitálni az időben túlméretezett és a térben eltévedt vásárból. A Klauzál téri csarnok belső területén, rövidebb időre méretezve lehet, hogy nagyobb sikert aratott volna ez a karácsonyinak nevezett, lakóbosszantó vásár.

(A képek 2016. december 19-én, kora délután készültek.)

Békés, meghitt karácsonyt és egy boldogabb új évet kívánok 2017-ben!

Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Egyszer beszámolhatna az ERVA, hogy hány árusítóhelyet adott bérbe a csarnokban és ebből hány működik. (Gergely József)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8112067089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.