A mi Erzsébetvárosunk

611. Vásár Klauzál-falván

2016. december 22. - amier

Bár hétfőn a Budapest.reblog.hu már megírta az év legröhejesebb karácsonyi vásárának Klauzál téri szomorú történetét, azért még egy-két szót nem árt odapöttyinteni ennek a „nagyszerű” kezdeményezésnek a margójára. Kezdjük talán az elején: hivatalosan 2016. november 24. és 2017. január 2. közötti 40 napra kapott/kaptak engedélyt azok az árusok, akik színes bódéfalut építettek a Klauzál téri piac bejárata elé. Az Önkormányzat vezetése valakiknek jót szeretett volna tenni így az ünnepet megelőző és az azt követő napokban.

klauzal_ter20161219-3.jpg

klauzal_ter20161219-1.jpg

Minderről az ERVA NZrt. vezetése tisztelettel – november 24-én keltezett levélben – tájékoztatta a környéken lakókat aznap (!!!), mikor Klauzál-falva elvileg megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. Tegyük a kezünket a szívünkre – ez az egész sehogy sem jött be:

  • Egyrészt, az itt lakók már nyár óta kénytelenek voltak elviselni a gázvezeték felújításával járó zajt, port, szemetet és a masszív parkolóhely hiányt. Ok. Belátták, hogy erre szükség van. Ám az itt és a Dob utcában lefolytatott gázcsőcserét olyan lassan készítették el a vállalkozók, hogy hozzájuk képest a lajhár kapkodó idegbolondnak tűnhetett.
  • Aztán jött ez a „Karácsonyi vásár” projekt, ami hozta az élénk színű bódékat, amelyek újabb 40 hosszú napra lefoglalták a parkolóhelyeket, az áthaladó forgalom újabb korlátozása pedig a lakók és az erre közlekedők idegeit tovább erodálták. Klauzál-falva ötletével a piac forgalmának fellendülését várta az önkormányzat, valamint azt, hogy Erzsébetváros lakói és a messziről idevándorló érdeklődők itt fogják megvásárolni szeretteiknek ajándékaikat, és közben pihenésképpen ihatnak egy-egy pohár forralt bort, és mellé kürtőskalácsot falatozhatnak. Ehhez képest alig voltak nyitva az árusok bódéi.

Klauzál-falva 25 napot ért meg a 40 helyett. Meglepetésre, december 18-án megkezdték az itt vásározni kívánó kereskedők árukészletük evakuálását. És egy nappal később délután már csak a közterületeink tisztántartásáért szorgoskodókra vártak a szétszórt lomok.

klauzal_ter20161219-2.jpg

Valószínűleg senki sem tudott profitálni az időben túlméretezett és a térben eltévedt vásárból. A Klauzál téri csarnok belső területén, rövidebb időre méretezve lehet, hogy nagyobb sikert aratott volna ez a karácsonyinak nevezett, lakóbosszantó vásár.

(A képek 2016. december 19-én, kora délután készültek.)

Békés, meghitt karácsonyt és egy boldogabb új évet kívánok 2017-ben!

Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Egyszer beszámolhatna az ERVA, hogy hány árusítóhelyet adott bérbe a csarnokban és ebből hány működik. (Gergely József)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7312067089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása