HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Urmanczy: Itt lakott utoljára Fellner Sándor építész.1945-ben halt meg tüdőgyulladásban. (2018.01.14. 16:37) Akácfa utca 20.
  • amier: @Rugovicsvalagba: Ez igaz, de terveink szerint az új üzletház - fotókkal együtt - egy külön posztb... (2017.12.31. 02:13) Garay tér 20. - régi piac
  • Rugovicsvalagba: Még egy kép -az új épülettel- bele férhetett volna a poszt illusztrációi közé. (2017.12.28. 13:09) Garay tér 20. - régi piac
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.11.16. 19:03 amier

599. Gáz a Dob utcában

Címkék: önkormányzat útfelújítás dob utca

És akkor most – a szépen felújított, ámde még mindig kissé üresnek tűnő Klauzál téri csarnok után – ejtsünk megint pár keresetlen szót a többször, többféleképpen megénekelt szerencsétlen Dob utcáról. Ahol végestelen végig, egészen a Rottenbiller utcáig már hetek, hónapok óta hadiállapot van/volt. Ahol így november közepe felé a gázcsőcsere – legalább is a látottak alapján – talán lassan-lassan a vége felé közeledik.

dob2016nov-2.jpg

dob2016nov-1.jpg

Ahol a Főgáz – teljes joggal – szigorúan vette a vezetékcsere utáni nyomáspróbát, így aztán több házban több napon (héten?) át felfüggesztették a gázszolgáltatást. Akkor is, ha épp hideg volt, és így emberek maradtak fűtés nélkül. Ez történt október végén is a Dob utca körúttól kifelé eső részén, a lakók nem tudtak fűteni, főzni, tisztálkodni, szinte az egész utca lebetegedett – írta akkoriban az Index.

dob2016nov-3.jpg

dob2016nov-4.jpg

Mi meg – kissé optimistán –  még szeptemberben írtuk, hogy a Kertész és a Dob utca sarkán már vége felé jár a túrás, de tévedtünk, a környéken még mindig zajlanak a munkálatok. A félig betemetett gödrök és a friss beton alapján azonban már remélhetőleg nem sok van hátra, és a napokban véget érhet végre az itt lakók maratoni vesszőfutása. Remélhetőleg. (A képek ma késő délután készültek.)

dob2016nov-5.jpg

dob2016nov-6.jpg

Az viszont nagyon gáz volt – csak hogy a témánál maradjunk – hogy októberben több száz érintett és fázó ember próbálta kideríteni, hogy meddig tart még ez az egész, az önkor- mányzat nem tájékoztatta őket, fontosék csak széttárták a kezüket, egyáltalán nem érezték magukat illetékesnek (most sem) a lakók érdekének védelmében. Akiknek még azt sem sikerült megtudniuk, hogy ki és miért a fűtési szezonra időzített egy olyan munkát, ami tervezhető, és ami több ház gázellátását veszélyeztette. Kérdéseikre választ nem kaptak.

Csak kérdem újfent akkora nagy tisztelettel, amekkora már nincs is: biztos, hogy mindezt – még ha fontos is a gázcsőcsere – így fűtési szezonban és ennyi időre elhúzva kell csinálni?

Payns

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1811966247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.