A mi Erzsébetvárosunk

597. Útfelbontanak megint

2016. november 10. - amier

És akkor most újra az Alsóerdősor utca, és megint csak útfelbontás. Mert errefelé mindig történik valami. Korábban Szilágyi Attila már ejtett pár szót a nyáron felújított és nagy csinnadrattával átadott Alsóerdősor utca egy szakaszáról, ami szép is lett, jó is lett, csak éppen rögtön kipusztultak a frissen ültetett fák. Most az utca másik, a Dohány utcától balra húzódó szakaszán történt valami, merthogy felbontották az úttestet.

aerdo_bont2016-1.jpg

A kordonok felirata szerint a Vulkan Kft. – augusztusban ők bontogattak a Klauzál téren is – végez itt valamilyen munkálatokat, de mivel tájékoztató tábla itt sincs, a csöveket elnézve megint csak megsaccolni tudjuk, hogy valószínűleg itt is épp gázcsőcsere folyik. Igen, így november közepén, mikor máskor. (Ja, és aszongyák a hozzáértő népek, hogy havazni fog a hétvégén, hűvös, csapadékos idő várható…)

aerdo_bont2016-2.jpg

aerdo_bont2016-4.jpg

Érdekesek különben ezek a túró-faragó, rontó-bontó gépek: úgy látszik csak a tél köze- ledtével hajlandóak működni. Más okot ugyanis nem tudunk elképzelni, hogy miért pont télvíz idején kell utat bontani, gázcsövet (vagy mit) fektetni, cserélni. Mindenesetre azt nagyon reméljük, hogy ez most egy jó ideig tényleg az utolsó útfelbontásos posztunk volt…

A képeket nagyobb méretben most is feltettünk az fb-oldalunkra, itt nézhetők meg.

P.s.: Mindeközben – tudomásunk szerint – még mindig zajlik a Dob utcában a gázcső- csere, amit elrettentő példaként lehetne tanítani. Azaz, hogy nem szabad közműfelújítást szervezni és végezni közterületen. Szerény véleményünk szerint ilyet így engedélyezni csak két módon lehet: vagy direkt bosszantani akarják az ott (és az itt) lakókat, vagy nagy ívben tojnak a fejükre. Ön szerint?

***

Ugye nem tetszettek elfeledni, hogy november 29-én 17 órától közmeghallgatás lesz a Fasori Evangélikus Gimnázium (Városligeti fasor 17/21.) II. emeleti dísztermében. A lakók, illetve a kerületben tevékenykedő szervezetek 2016. november 22-én 12 óráig tehetnek fel kérdést a jegyzoi@erzsebetvaros.hu e-mail címen, vagy félfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáin (Erzsébet körút 6., Garay utca 5., Akácfa u. 42/48. - Klauzál téri piac).

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9611948455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása