A mi Erzsébetvárosunk

586. Egy gyáva puccs

2016. október 08. - amier

Ma reggelre kiderült, hogy a kiadó egyik pillanatról a másikra megszüntette (ők úgy mondják: felfüggesztette) a legnagyobb példányszámú ellenzéki napilap, a Népszabadság kiadását. Az Index információi szerint a lap több munkatársa szombat reggel motoros futárral kézbesített levelet kapott, miszerint felmentik őket a munkavégzés alól. Nem tudtak bemenni a helyükre, nem tudták megnyitni az emailezésüket sem. Fizetést  még kapnak (csak az alapbérüket), ám mától nem kell dolgozniuk.

nepszabi2016.jpg

Értem én, hogy ennyire gáz már a Rogán-féle ész nélküli urizálás, lopás, hazudozás, de akkor nem az ezt megíró lapot kell kinyírni, hanem Rogánt elzavarni a büdös francba, vagy még annál is messzebbre. De nem, minálunk a 3 milliók Magyarországán, nem Rogán a hibás, hanem az, aki megírta. És nem Rogánt basszák ki az ablakon, hanem a Népszabit!

Minderre Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke: "Épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul" Tényleg ezt mondta. És ezeket újra meg újra megválasztják. Nem, ne tessék azt mondani, hogy nincs alternatíva, mostanra már mindenki alternatíva a Fideszen és Orbánon kívül! Ha nem tetszik az MSZP, a DK, akkor tessék elmenni, és leszavazni az Együtt-re, az PM-re, a LMP-re, a Kétfarkú kutyákra, bárkire 2018-ban.

Ha ma Magyarországon a kormánypárt következmények nélkül kivégezhet egy mértékadó lapot és hírportált csak azért, mert szerepet vállalt mocskos ügyeinek feltárásában, ha visszamenőleg minden írást elérhetetlenné lehet tenni, akkor ma Magyarország nem demokrácia, hanem önkényuralom. Ha az újságírók a sajtóból értesülnek arról, hogy mihez tartsák magukat, ha visszamenőleg le lehet tiltani minden korábbi tartalmat, akkor ez itt az állampárti cenzúra eddigi legmocskosabb húzása. (Kolozsvári Szalonna)

2015 decemberében egyébként Magyarország miniszterelnöke azt találta mondani, hogy "A gondolat-, szólás- és sajtószabadság Magyarországon színesebb, szélesebb és mélyebb, mint tőlünk nyugatra.” Aha. No kérem tisztelettel, most, ebben a pillanatban kéne meg- emelnie az összes seggét az összes ellenzéki képviselőnek, pártnak, és otthagyni a büdös picsába a 98 százalékos Orbán Viktort meg a hazug parlamentjét!

P.s.: És a kurva életbe! Már megint aktuális az ezerszer idézett, már már agyoncsépelt Niemöller: "Először eljöttek a  zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszerveze- tisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem."

***

“Gyáva puccs” – így jellemezte a Népszabadság főszerkesztő-helyettese, hogy szombaton kiderült, a kiadó felfüggesztette a legnagyobb példányszámú ellenzéki napilap kiadását. Pető a 24.hu-nak azt is elárulta, hogy a következő számban nagyon erős sztorijuk lett volna Rogán Antalról, amit egyelőre úgy néz ki, nem tudnak már felgöngyölíteni. A Népszabi megszüntetése pedig nem racionális gazdasági döntés volt, hanem egy egyre autoriterebb, minden ellenvéleménytől rettegő, primitív és bosszúálló hatalom legújabb húzása. (444)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4511781195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása