A mi Erzsébetvárosunk

570. Kisdiófa utca - most

2016. augusztus 21. - amier

Korábban a Dob utcai festett járdánál megígértük, hogy ha már épp arra jártunk, később ejtünk majd pár szót a nagygenerálon épp áteső Kisdiófa utcáról is. Nos, most érkezett el a később. Gondolom, többen emlékeznek rá – főleg az itt lakók –, hogy még valamikor áprilisban kezdődött el az utca teljes felújítása: először a Vízművek emberei dolgoztak (a gerincvezetéket cserélték ki), majd májusban jött a Főgáz, szintén csereberélni.

kisdio1.jpg

kisdio5.jpg

Jelenleg az úttest felújítása folyik, melynek során a kockakő helyére aszfalt kerül és – állítólag – 9 fát is ültetnek az utcába. Így aztán ha minden a terv szerint halad, akkor szeptember közepe felé végeznek a felújítással. Addig is kocsival érdemes elkerülni az utcát, már csak azért is, mert le van zárva a Dob és Király utca közti szakasza.

kisdio2.jpg

A fenti fotó különben nem egy elhagyatott szeméttelepen készült, hanem a Kisdiófa utca 7/9. előtt, ahol elméletileg ott jártunkkor is serényen folyt a munka. A szívet melengető kis csendélet ennek ugyan ellentmond, de mi láttunk ott pár munkást – pontosan hármat –, akik vidám kergetődzéssel múlatták a (munka)időt.

kisdio8.jpg

kisdio4.jpg

De igazából nem ez a fontos, hanem, hogy – miközben megújul az úttest – az utcában iszonyatosan elhanyagolt üres (vagy félig üres) telkek állnak, a házak állapota meg olyan, amilyen. Siralmas.

kisdio6.jpg

kisdio7.jpg

A Dob utcai sarkon – a hangulatos sitthalom mellett – álló házon (Klauzál tér 16.) látható a már megszokott tábla, mely a rothadó házfalak és az elhanyagolt üres telkek ellenére hirdeti, hogy „Épül Erzsébetváros”. Mellette a környék házainak állapotát is tükröző, az ötvenes éveket felidéző, Műhímző és Zászlókészítő Ipari Szövetkezet viharvert táblája látható. (De a felette lévő „Műhímző” archaikus neonfelírat sem semmi…)

Több képet, nagyobb méretben most is feltettünk az fb-oldalamra, itt nézhetők meg.

Az útszakasz felújítását különben – az Erzsébet terv keretén belül – a Vianova 87 Zrt. végzi 2016 júliusa és szeptembere között. És ha esetleg valakinek kérdése lenne ezügyben: kapcsolattartó a megrendelő, azaz az önkormányzat részéről Havassy Pál, beruházási referens (tel: 06/1-462-3135, email: erzsebet.terv@erzsebetvaros.hu). 

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4811070954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása