A mi Erzsébetvárosunk

560. Ujjé, a Ligetben (1)

2016. július 21. - amier

És akkor most megint a Ligetről. Pár poszttal korábban hangzott el a kérdés itt a blogon, hogy Fontos-e az erzsébetvárosiaknak a Városliget sorsa? Bizony fontos, és ami ott történik, az egyszerűen gyalázatos és vérlázító. Következzék most egy nap négy botrányos híre a Városliget facebook-oldaláról – július 19-e a Ligetben, összefoglalva.

varosligeti_to.jpg

  1. Valami nem stimmel a tóval
    Figyelem: mérgező a tó vize! *
  2. Halandzsa az azbesztről a Városliget zrt előadásában: tényleg van, tudtak róla, csak sajnos most, a bontás közben találtak még, de senki nincs veszélyben, stb.
    Tényleg találtak azbesztet a ligeti bontásnál
  3. A rendőrség kapcsolta le a Hungexpo építési hulladékát szállító sofőrt, miután "valami nem stimmelt a menetlevelével."
    A rendőrség kapcsolta le a Liget törmelékét szállító sofőröket
  4. A rendőrség a nyomozó ügyészségnek adta át a július 17-én a Ligetben garázdálkodók, Ligetvédőket fenyegetők ügyét, miután kiderült, hogy részeg rendőrök voltak az elkövetők.
    Részeg rendőrökre hívtak rendőröket Budapesten

*Akkor most mindenki számoljon 3-ig, és lassan fújja ki a levegőt. Már tegnap este nyomozni kezdtünk, és direkt nem tettük ki a Városliget zrt "jó a tó vízminősége" című közleményét. Jól tettük, kiderült, nem bontották ki az igazság minden részletét. Csak egy semmire se jó gyorsteszt eredményét ismertették, a vizsgálatot végző Csatornázási Művek cáfolja, hogy ez alapján ki lehetne jelenteni, hogy nincs összefüggés a kacsák pusztulása és a tó vízminősége között. (Forrás: Városliget@Varosligetinfo)

Ujjé, a Ligetben nagyszerű, a Ligetben mindig történik valami. Csakhát legtöbben például sem a rendőri jelenlétet, sem a Liget megújulását nem egészen így képzeltük el.

***

Közben kiderült, hogy a Ligetben garázdálkodók esete még cifrább, mint hihettük. Hétfőn nyilatkozott az RTL Klubnak egy nő, aki azt állította, hogy a hétvégén a ligetben a sátorban fekvő kislányát kétszer vesén rúgták ismeretlenek – mindezt az  Indexnek is elmondta. A portál meg  folytatta a nyomozást. Azt már a 168óra írja, hogy feljelentés-kiegészítést rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség a vasárnapra virradó éjszaka az Olof Palme sétányon történtek miatt.

dr. Kispál Tibor önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr298906374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása