A mi Erzsébetvárosunk

550. Sétafika 12.

2016. június 19. - amier

Amíg kiderül, hogy most komolyan megszüntetik a Péterfyt, vagy esetleg az intézmény mégis csak megmarad a kerületnek, nézzünk körül megint a Csányi utcában. Ha már arra jártam. Legutóbb itt a blogon április végén ejtettem pár szót a Csányi utca 5. szám alatti építkezésről, ahol az önkormányzat a Zsidó Történeti Tárat kívánja kialakítani. Akkoriban a szétszedett homlokzat még le volt fátyolozva, belül meg isten tudja mi zajlott...

csanyi5_160419-1.jpg

Fel is tettem akkor a kérdést, hogy végül is mikorra lesz ebből valami? (Többszöri csúszás, határidő módosítás után a 2016 tavasza volt a legutolsó átadási időpont…)

csanyi20160618-1.jpg

csanyi20160618-2.jpg

Most már azért egészen másképp néz ki a ház, a háló eltűnt a felújított homlokzatról, és helyükre kerültek az ablakok is, de belül mintha még nem igazán lenne olyan készközeli állapotban – elnézegetve a kapubejáróba lógó kábeleket, állványokat és a többit… (A most kint lévő tájékoztató táblán semmilyen átadási határidő nem szerepel.)

csanyi20160618-4.jpg

csanyi20160618-5.jpg

Közben annyit sikerült megtudni a májusi testületi ülésen (a 2015-ös zárszámadásból), hogy mi az eddigi határidő-csúszások oka, és mikorra várható a befejezés. Mármint úgy nagyjából. Itt a teljes szöveg:

Az önkormányzat városrehabilitációs programja
"Klauzál tér - Kreatív Belváros Szíve”

A projekt tartalma:
A Budapest, VII. kerület Csányi utca 5. szám alatt „Erzsébetvárosi Zsidó (Hely)történeti Tár (ERZSI) kerül kialakításra; egy életmód- és helytörténeti központ, ahol betekintést nyerhetünk a zsidóság egykori életébe.
Az ingatlan tervezett új funkciói:
    - zsidó polgári életet bemutató állandó kiállításnak teret adó termek,
    - időszakos kiállításnak teret adó kiállítótér, galéria,
    - rendezvények, kamara konferenciák megtartására alkalmas belső fedett udvar,
    - II. világháború alatti óvóhelyet bemutató kisméretű terem, termek,
    - múzeumi shop,
    - kávézó,
    - könyvtár, irattár,
    - kutatói szobák, munkaterek,
    - irodák.

A pályázat kiírója: Budapest Főváros Önkormányzata
Elnyert támogatás: 78.820.000,- Ft
Önrész: 327.180.000,- Ft.
A pályázat elszámolható összköltsége: 406.000.000,- Ft.

Az együttműködési megállapodás aláírására 2014. január 15. napján került sor, mely 2014. június 4. napján módosult, így a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges feltételeknek 2014. augusztus 31-ig kellett teljesülniük. A támogatási szerződés megkötéséhez szükséges előkészítő dokumentumok elkészültek és megküldésre kerültek a támogató részére. A támogatási szerződés az Önkormányzat részéről aláírásra került. A támogatási szerződés alapján a projekt elszámolási határideje 2015. december 31. napja volt.

A projekt megvalósítása megkezdődött, az előrehaladásról a támogatási szerződés hatályba lépésétől számítva 3 havonta szakmai illetve pénzügyi beszámolót szükséges összeállítani és benyújtani a támogató Főváros felé. A legutolsó beszámoló 2015 novemberében került benyújtásra.

csanyi20160618-3.jpg

Közben a pályázat kiírója módosította a projekt elszámolási határidejét 2016. dec. 31-ére tekintettel arra, hogy valamennyi beruházás megkezdődött, de az elhúzódó közbeszerzések miatt nem tartható az eredeti határidő. Az Önkormányzat ezért az ERVA Nonprofit Zrt-vel a projektre kötött bonyolítói szerződését ezzel párhuzamosan módosította.

Bejutni most sem sikerült, de itt vannak a külső képek, ezeket nagyobb méretben most is feltettük az fb-oldalunkra.

(A munkák megkezdését egy 2014. februári határozatában április végét jelölte meg a képviselőtestület. A beruházás befejezési határideje eredetileg 2014 novemberének vége volt, a várható nyitás időpontja pedig 2015. március 19. Aztán kiderült, hogy ez tartha- tatlan, az új határidő 2015 decembere lett. Ezt aztán 2016 tavaszára módosították.)

Németh Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr538822912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása