A mi Erzsébetvárosunk

547. Szorgos család és az üzlet

2016. június 10. - amier

Egy fénykép, ahol az ország legdrágább szállodájának teraszán 3 ember beszélget. A férfi és az egyik nő teljesen ismeretlen, a másik nőt a bulvárban járatosak már látták. Ő Orbán „saját lábamon állok” Ráhel. Innentől már érdekes, hogy kik lehetnek az asztaltársak. A Magyar Narancs cikkéből kiderül, hogy a férfi Adnan Polat.

rahel_torok1.jpg

Ez az úr török multimilliárdos, jó barátja Erdogan török és Orbán magyar miniszter- elnöknek. Mindkettőjükkel még a focira visszanyúló az ismeretség. Azonban Polat nem csak fociban utazik, hanem a török és magyar gazdasági kapcsolatok erősítésében is, benne a saját üzlete. És ki az ismeretlen nő? Rahói Zsuzsanna, a Miniszterelnöki kabinetiroda tanácsadója.

Ez után ki kellene találni, hogy milyen beszélgetést látunk?  Ha állami kapcsolatról van szó, – mert Polat úr konzul is – akkor mit keres itt Orbán Ráhel? Milyen megbízással tárgyal? Mint a miniszterelnök papa lánya? Hát….   Ha üzleti az ügy, akkor a saját üzletéről van szó, vagy a férje (Tiborcz István, magyar milliárdos) üzlete a téma vagy a Papa üzlete? De, akkor miért ül itt egy magas beosztású állami hivatalnok? Mondjuk a Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékese helyett.

A saját lábán álló lányról eszembe jut egy nagyon régi eset, még a 2000-e évek első feléből. Az akkori ellenzéki sajtó elővette, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök fia Brüsszelben magyar cégek érdekében végzett lobbi tevékenységet. A felháborodott Fidesz szóvivője – Szijjártó Péter – a miniszterelnöki iroda ajtaja előtt tartott sajtótájékoztatót, hogy Medgyessy hogy meri a családját bla-bla-bla.

Vajon most merre jár a futsal (teremfoci) szakember? Mit szól ahhoz, hogy külgazdasági és külügyi szakterületén kalózkodik valaki?

Gergely József

***

Közben a kormány be akarja zárni a Péterfy Sándor utcai kórházat – öt éven belül megszüntetnék itt és a János kórházban az aktív betegellátást. Az intézmény ápolónői, csaknem százan, kedden virágokat és mécseseket helyeztek el kórházuk bejáratánál, tiltakozásul a kormányzat terve ellen. Tiltakoznak a civilek is és az ellenzéki pártok is. A hét eleje óta gyűjtjük az aláírásokat a kórház bezárása ellen! (Már siratják a kórházukat a Péterfy ápolónői, kezdődik az ellenállás - Népszabadság)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1008798138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása