A mi Erzsébetvárosunk

532. Sétafika 11.

2016. április 25. - amier

Kivételesen kölcsönvéve Fedrid Gábor kerületi séta-sorozatának címét, csak egész röviden: a múlt héten elmentem megnézni a megújult túzfalfestményt, majd – ha már arra jártam – a tőle alig egy ugrásnyira lévő Csányi utca 5. szám alatti építkezést. Vagy mit. Még tavaly novemberben írtam a házról (akkor, mint romházról), merthogy a homlokzat mögött az egykori épület jó része bontásra került.

csanyi5_160419-1.jpg

csanyi5_160419-2.jpg

Elméletileg különben nem romház, az önkormányzat ugyanis itt kívánja kialakítani a Zsidó Történeti Tárat*. Kívülről november óta nem sok változott, a homlokzaton ugyan most is látható az a nagyméretű tábla, mely szerint felújításról és átalakításról van szó, aztán ennyi, mást nem látni, nem tudni.

csanyi5_160419-3.jpg

csanyi5_160419-4.jpg

Belül állítólag már a vakolás és belső építészeti kialakítás zajlik, én sajna nem tudtam bejutni, senki nem volt a terepen (hétköznap, dél körül) aki esetleg beengedhetett volna. Így aztán maradtak a külső képek, azokat nagyobb méretben az fb-oldalunkra feltettük.

csanyi5_160419-5.jpg

De azért az most már nagyon érdekelne, hogy végül is mikorra lesz ebből valami?

(A munkák megkezdését egy 2014. februári határozatában április végét jelölte meg a képviselőtestület. A beruházás befejezési határideje eredetileg 2014 novemberének vége volt, a várható nyitás időpontja pedig 2015. március 19. Aztán kiderült, hogy ez tartha- tatlan, az új határidő 2015 decembere lett. Most a legutolsó információk szerint 2016 tavaszára várható a megnyitás. Hááát, vannak kétségeim…)

* Az önkormányzat vagyonkezelő cége (ERVA) nyerte a 2014-es holokauszt emlékév civil pályázatán a legtöbb pénzt a "Zsidó Helytörténeti Tár" létrehozására, így a kerület 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Civil Alaptól. Ezen felül a beruházáshoz fővárosi forrásból további 78,8 millióhoz jutott az önkormányzat, ehhez Erzsébetváros saját forrásából 392,2 milliót tett hozzá. Így jött ki az 541 milliós végösszeg. (Az épület építési munkái 406 millióba, a múzeum berendezése 95 millióba kerülnek, az egyéb kisebb kiadásokra pedig 40 millió jut.)

Németh Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr788663036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása