A mi Erzsébetvárosunk

531. Újrafestve

2016. április 22. - amier

Hogy ne mindig csak panaszkodjunk, következzék most egy jó hír: a Neopaint az elmúlt napokban újrafestette az Akácfa utca 54. alatti lakóház Dob utcai – a Csányi utca, Klauzál tér felé néző – még tavaly levert tűzfalfestményét. Nem ugyanolyan lett, mint elődje, sok apró különbség fedezhető fel, de a hangulata ugyanaz az igencsak jól sikerült képnek.

dob_tf-1.jpg

dob_tf-2.jpg

A TűzfalRehab program eredetileg itt látható festményét még 2013-ban készítette a Neopaint, sokunk nagy örömére. Aztán tavaly ősszel – kétévnyi boldog lét után – a „zöldséges" tűzfalfestményt hírtelen leverődött. A kép eltűnt, a falat meg sima egyszínűre festették. Akkoriban a készítő Neopaint oldaláról megtudhattuk, hogy vizesedett a fal, nagy darabokban kezdett potyogni a vakolat, ezért kellett a képet leverni. De már akkor megígérték, hogy idén tavasszal – isten bizony! – újrafestik.

dob_tf-3.jpg

dob_tf-4.jpg

És újrafestették. És szebb lett, mint valaha. És remélhetőleg most már így is marad… Gratula! Azoknak meg, akik még nem látták, pár képet nagyobb méretben feltettünk az fb-oldalunkra – a korábbi képről és a mostaniról is. De „élőben” sokkal jobb…

P.s.: A javítás, felújítás, állványozás és újrafestés költségeit a Neopaint-csoport vállalta magára, azaz, a javításra nem igényeltek önkormányzati támogatást.

Payns

***

Még 2013 elején került a Képviselő-testület elé egy együttműködési tervezet – tűzfal-re- habilitáció ügyben. A megállapodás arról szól, hogy a Neopaint erzsébetvárosi tűzfalakat rehabilitálna, képekkel. A költségek úgy oszlanak meg, hogy az állványozás, alapozás, festés költségét az önkormányzat adja, a festéket egy szponzoráló cég. Néhány elkészült, korábbi kép árai: Akácfa utca 54. (nettó 1.850.000 HUF az önkormányzat része), Király utca 11. (1.350.000 HUF), Rumbach Sebestyén utca 10. Itt két kép van, a nagyméretű 6:3-as 4.850.000 HUF, a Sissy-s 1.850.000 HUF. A Madách gimnázium udvarán a szemközti társasház fala (5.550.000 HUF) és a Wesselényi utca 30. (1.250 HUF). Az újabb képek egyszeri megfestésének árait jelenleg még nem tudjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr228655448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása