A mi Erzsébetvárosunk

Városligeti fasor 15. - emlékmű

2016. április 08. - amier

A Bajza utca és a fasor sarkán 2008-ban adták át az itt kialakított Reformáció emlékpark- ban Lestyán Goda János készítette emlékművet, melynek alapkőletételére 2007. október 31-én került sor, amivel a lutheri reformáció kezdetének 490. évfordulójára emlékeztek.

fasor15-3.jpg

fasor15-1.jpg

fasor15-2.jpg

A négy különböző magasságú oszlop felülnézetből egy keresztet formál, a reformáció 4 alapvető, a bűntől való megváltásra vonatkozó jelmondatát jelképezi: "Solus Christus" (Csak Krisztus), "Sola Scriptura" (Csak a Szentírás), a Sola fides (Csak a hit) és a "Sola gratia" (Csak a kegyelem). A Közel-Keletről beszerzett márványból készült négy oszlop egyaránt 4-4 részből áll, az oszlopok között pedig kőberakások találhatók. A 35 tonnányi kőből készült emlékművet éjjel megvilágítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr848579842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása