A mi Erzsébetvárosunk

Síp utca 7.

2016. március 07. - amier

Az 1909 és 1910 között Román Miklós és Román Ernő tervei alapján épült 4 emeletes szecessziós lakóház építtetője Goldscheider Miksa bankár és felesége, Reisz Margit volt. Mivel szintenként csak egy-egy ötszobás lakást alakítottak ki, így az építtetőkön kívül a ház többi lakója Goldscheider Miksa üzlettársai, illetve a családtagok voltak. Zárterkéllyel tagolt, aszimmetrikus oromzattal koronázott homlokzat, tetőterasz.

sip7-2.jpg

sip7-3.jpg

sip7-1.jpg

A keskeny parcellán korábban egy emeletes, 1850 körül épült klasszicista lakóház állt, amely mögé 1868-ban építtetett fel a tulajdonos, Csekő Alajos vaskereskedő egy istállót és egy kocsiszínt. A terveket Hild Károly készítette el. Csekő halálát (1898) követően a házat lebontották, hogy helyén felépüljön a ma is itt álló bérház.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr358451696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása