A mi Erzsébetvárosunk

514. Anyátok!

2016. március 03. - amier

A Népszabi információi szerint Matolcsy György jegybankelnök rendkívül nyugtalan volt amiatt, hogy kiderülhetnek a nemzeti bank sokmilliárdos ingatlanvásárlásainak, így például az Eiffel Palace és a Lónyay–Hatvany-villa megvételének részletei. De engem most nem annyira Matolcsy nyugtalansága izgat. Azt leszarom, nyugtalankodjon, van miért. Azt viszont nem szarom le, sőt mi több, kurvára izgat, hogy ugyanennek a nyugtalan Gyurkának nagyhírtelen duplájára emelték fizetését. Így az eddigi 2 377 360 forintos havi bruttó bére 5 millió forintra ugrott. (Most a többi tolvaj gazemberről nem beszélnék...)

matolcsy_titkos.jpg

Már ez is úgy pofátlanság, ahogy van, de igazán az indoklás verte ki a biztosítékot: a fideszes Bánki Erik indokolása szerint ugyanis a mi szegény jegybank elnökünk fizetése a legalacsonyabb az európai elnökökhöz viszonyítva, azért kell azt most megduplázni.

Ó, baszki, hadd kérdezzem már meg: a parlament magyar viszonylatban igen jól fizetett képviselői – élen Bánki Erikkel fideszes képviselővel – mikor fogják az orvosok, tanárok, bolti eladók, stb. fizetését is az európai színvonalhoz viszonyítani? Mikor fognak ugyanezek a jóurak villámgyorsan törvényt hozni arra, hogy emeljék meg mindezen magyar állampolgárok fizetését is?

Merthogy Európában… Anyátok!

A parlamenti ülésen, amikor Bánki Erik indoklásában elmondta, hogy – idézzük – az MNB-alapítványok „létesítése után a vagyon olyan mértékű elkülönülésére kerül sor, amely alapján az alapító által juttatott vagyon elveszíti közvagyon jellegét”, sokak számára nyilvánvalóvá vált, a honatya nincs képben. (Népszabadság)

P.s.: Elgondolkodtatok már azon, mennyi is az a havi 5 milla? Nem egy évi, egy havi! Egyáltalán, el tudjátok képzelni, hogy mire, hogyan lehet normálisan elkölteni minden hónapban ennyi pénzt? Nos?

***

A régióban tényleg van olyan ország, ahol Matolcsy György megemelt fizetéséhez hasonló szinten honorálják a jegybankelnöki tevékenységet, azonban ha az egyes országok átlagfizetéseihez viszonyítunk, akkor Magyarországon mostantól Európa egyik legjobban fizetett elnöke vezeti a jegybankot. Matolcsy felemelt fizetése, amelyet kedden szavazott meg neki a Parlament, euróban számolva csaknem 18-szorosa a 2014-es magyar átlagos bruttó bérnek. Ez azt jelenti, hogy Magyarország az emeléssel Európa élvonalába került jegybankelnöki fizetések tekintetében. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr728440752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása