A mi Erzsébetvárosunk

512. Egyetértek Orbánnal ...

2016. február 27. - amier

 ... azokban a mondataiban, amit február 24-én mondott: „ A kormány úgy gondolja, hogy Európa egyik legfőbb értéke a demokrácia is, és az Európai Unió is a demokrácia legfőbb pillérein áll. Ez pedig azt jelenti, hogy nem hozhatunk az emberek feje felett, az európai emberek akarata ellenére az életüket súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is meghatározó döntéseket.”

Vele ellentétben, én komolyan veszem ezeket a mondatokat. Valóban a demokrácia egyik legfontosabb pillére, hogy az emberek fontos ügyekben népszavazást kezdeményezhesse- nek, azon véleményt mondhassanak. Több mindenben már eltérő a véleményünk. A nép- szavazási kezdeményezés joga: nem csak a kormányé, hanem bárkié, aki szabályos kérdést ad be a Választási Bizottsághoz. Még inkább eltér a véleményünk, hogy melyek az emberek életét súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is meghatározó döntések.

orban_nepszavaz1.jpg

Az általa bedobott menekültügyi népszavazás arról szól, hogy nem akarunk kb. 1300 me- nekültet befogadni. Egy tízmilliós ország nagyon gyenge lábakon áll, ha 1300 menekült megváltoztathatja egész kultúránkat. Érdekes módon az nem zavarja a kormányt, hogy évente nem 1300, hanem legalább tízszerese azon honfitársaink száma, akik elmenekülnek az országból. Ez a népesség csökkenés nagyon komoly hatással lesz kultúránkra.

Akkor mik lehetnek az emberek életét súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is meghatározó döntések?

Ilyen például Paks-2, ami erősíti az oroszoktól való energia függőségünket. A hitel, amit kapnánk, évtizedekre eladósítja Magyarországot, gyerekeink, unokáink is fizetni fogják. Ilyen kérdés az oktatás olyan átalakítása, ami megnehezíti a tanulást, a továbbtanulást, mindenkiből olcsóbérű betanított munkást faragnának. Erről senkit sem kérdeztek meg, 3 év után már ránk dől az egész rendszer. Az átalakítás hosszú évekre való hatását még csak becsülni lehet.

Azután ilyen, az életünket befolyásoló kérdés, az üzletek nyitva tartásának törvényi szabályozása. A nullatagságú KDNP ötletét erőszakolták ránk. Mivel tudják, hogy az emberek többsége – pártállástól függetlenül – ezzel nem ért egyet, a kormány minden eszközzel akadályozza az erről szóló népszavazást. A napokban már arra láttunk példát, hogy a fizikai terrort is bevetik.

Lehetne sorolni a bedőlő egészségügyet, ahol korábban halunk, mint európai társaink. Egyszerűen kiszedik belőle a pénzt, mert kell a stadionokra, felcsúti kisvasútra, és más „fontos” beruházásra. Orvosaink, ápolóink százával menekülnek külföldre, pótlásuk évtizedes probléma.

Szóval hiába értek egyet azokkal a mondatokkal, óriási a különbség szavai és tettei között.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr168422830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása