A mi Erzsébetvárosunk

505. Tizenharmadik, mi?!

2016. február 07. - amier

Azt írja az újság, hogy Erzsébetváros ott van a világ legmenőbb helyei között. A mérce az volt, hogy milyen ütemben nő a turisták érdeklődése (szállásfoglalás) az adott környék iránt. Ez a VII. kerületben 148 százalék volt tavaly, amivel Erzsébetváros az egész világon a tizenharmadik legmenőbb hely lett. A világon 13.-nak lenni tényleg klassz dolog, kérdés, hogy miben, és hogy ez kinek és mibe kerül, mik a következmények.

falfirka2-5.jpg

Az államnak, a fővárosnak bizonyára nagyon jó dolog a bevallott (!) és befizetett adók növekedése. Erzsébetváros Önkormányzatának a turizmusból közvetlenül az itt eltöltött vendégéjszakánként bevallott (!) és befizetett adó folyik be, aztán slussz. Úgy tűnik, hogy a fővárosban és a parlamentben mostanság senkit nem érdekel az, hogy ez a kerület lakóinak és az önkormányzatnak mibe kerül anyagilag (takarítás, károk helyrehozatala, közbiztonság, stb.), zajszennyezés, bűnözés, környezetszennyezés, stb.

Miért van az, hogy más városokban a világon valahogy ez – ha nem is problémamentesen – de sokkal konszolidáltabb módon zajlik? Ma különben ismét vasárnap volt. Ennek örömére ismét szökjön könny a szemünkbe, és emlékezzünk meg a KDNP-ről és Semjén Zsoltról. (Ha Ön rosszul viseli a csúnya beszédet itt van a finomított, extra verzió.)

Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr518369592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása