A mi Erzsébetvárosunk

497. Ez már a legalja?

2016. január 17. - amier

Csak kérdem, merthogy ma reggelre nagyhírtelen leszerelték a padok és asztalok lapját a Klauzál téren, érdekes módon pont ott, ahol a Heti Betevő önkéntesei (Pünkösdkor már szóba kerültek itt a blogon) az elmúlt két évben minden egyes vasárnap meleg ételt, gyümölcsöt osztottak a rászorulóknak. Ma azonban ez a látvány fogadta őket a téren:

klauzal_hb1.jpg

klauzal_hb2.jpg

Nem tudni mi történt és miért, vagy hogy kinek az ötlete volt ez. De itt van két lehetőség:

  1. rossz időzítés (jóhiszeműek vagyunk; jönnek új asztalok, padok)
  2. legalja.hu

dr. Kispál Tibor

P.s.: Vajon mi történhetett, hogy valaki, valamiért így hirtelen leszerelte a padok ülőkéjét és az asztaltáblákat? Most, a tél közepén, ebben a hidegben kezdődne a felújításuk? Az ott sorba álló emberek az egy tál meleg ételt türelemmel és találékonysággal fogyasztották el – tudtam meg az ott megjelent Közterület Felügyelet munkatársaitól. Hétfőn első dolgom lesz mindezt megtudni, remélem mindez csak szerencsétlen véletlen. (via - Kispál Tibor)

UPDATE 2016. jan. 18. 11:40
Előítéltünk és tévedtünk. Előítéltünk, mert megszoktuk, hogy ilyen és hasonló ügyekbe valahogy mindig belekeveredik a sunyi szemétkedés. De most úgy néz ki, hogy nem, tehát: sorry! Minderről a Heti betevő: Kiderült, hogy festeni vitték a faanyagokat. Az EVIKINT munkatársa, akivel kollégánk beszélt, még azt is megígérte, hogy előre veszik a munkák között a Klauzál téri padokat. Reméljük, nem sokára már a "megújult térbútorokon" folytatjuk. Szerencsére most feleslegesnek bizonyult az aggódás és a felháborodás.

***

Sok gusztustalanságot látunk naponta, de ez itt sunyiságával érmes helyet érdemel, szemétség a köbön – ha… Csakhát "nehéz nem arra gondolni, hogy valakiknek szúrhatta a szemét, hogy ezen a megszentelt napon, ennek a szent országnak a székesfővárosában nincstelenek hajolnak műanyagtányérok fölé, ezért hát leszerelték a padról a deszkákat, az asztalokról az asztallapokat." (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr908281678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása