A mi Erzsébetvárosunk

492. Bandaharc a városban

2016. január 04. - amier

Nesze nekünk új év, meg új zokni! Kaptunk hozzá rögtön az év elején még egy bandaharcot is. Szombaton ugyanis Orbán egykori barátjának elkezdték lebontani a hirdetőoszlopait. Merthogy az Orbán-Simicska háború egyik csatájaként a Fővárosi Közgyűlés egyoldalúan felmondta a Mahirral 2006-ban, 25 évre kötött, több mint hétszáz hirdetőoszlopot érintő szerződést. (A közgyűlés egy rendkívüli ülésen döntött még december 22-én arról, hogy a Mahir Cityposter Kft.-nek az év végéig el kell bontania a közterületi hirdetőoszlopait. A képviselők egyébként már szeptemberben szavaztak a szerződés felmondásáról.)

simicska_oszlop2.jpg

A döntést a Mahir bíróságon támadta meg, az első tárgyalás január 11-én lesz. A budapesti önkormányzat azonban nem várta meg, hogy az ügyben a bíróság döntsön, hanem a Budapest Közút Zrt. emberei szombaton bontani kezdtek a Soroksári úton. Az oszlopokat a Mahir biztonsági emberekkel próbálta megvédeni, szerintük ugyanis rongálás történt, ezért feljelentést is tettek. Ez azonban nem gátolta meg a bontással megbízott társaságot abban, hogy folytassa az akcióját.

Hogy még szebb legyen a dolog, miután mindehhez Kocsis Máté a Fővárosi Önkormányzat nevében a rendőrség segítségét kérte, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, az eszéért szeretett Bakondi György is úgy érezte, neki is meg kell szólalnia. És biztosította a Fővárosi Önkormányzatot arról, hogy ha szükségük van a karhatalom (?!!!) segítségére, akkor a rendőrség megadja nekik a támogatást. Csak kérniük kell.

Hát itt tartunk most. Ehhez a rövid előzeteshez (és Simicskához) azért én hozzácsapnám PuPu Blogja ma reggeli posztjának egy-egy részletét, íme:

"Ha nem indulatos, akkor nem nevezi hajdani tettestársát annak, ami, hanem szép csendben megforralja a bosszút, és akkor borít, amikor annak ideje van, nem akkor, mikor kedve van hozzá. Pedig ismerhette volna – ennek az embernek nem számítanak az együtt töltött régi, szép idők, nem számítanak az első, együtt lopott Boss öltönyök, nem számít a papa kőbányája, ennek a komának csak a hatalom és a hatalom révén megszerezhető pénz számít. Ezt az embert sértette vérig, és ha ő ezt retorzió nélkül hagyja, akkor azt kockáztatja, hogy a többi alvezér is elszemtelenedik, ami számára életveszélyes lenne. Simicskának menni kell hát a levesbe, és még örülhet is, ha élve megússza.

De hogy koldussá kell tenni, az biztos, már csak a nevelőhatás miatt is – hadd lássa minden Mészáros meg Garancsi, meg a többi vazallus, hogy mi a sorsa annak, aki szembefordul a Keresztapával. Így hát most a Főváros nekilátott eltávolítani Simicska hirdetőoszlopait a városból, természetesen a jogra hivatkozva és a Fővárosi közgyűlés asszisztálásával. Ami azt illeti Orbánék minden megmozdulása a jogra való hivatkozással történik, és szinte mindegyik a joggal való visszaélésen alapul. Ez is.

Ami a legszomorúbb ebben az egészben az, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjai között nem akadnak, akik tiltakoznának az ellen, hogy a várost belerángassák egy gengszterek közötti leszámolásba. Persze annak idején ugyanúgy – igaz, nem ebben az összetételben – szavazták meg  az ominózus hirdetőoszlopok felállítását, mint most a lebontásukat, meg sem várva egy bíróság jogerős ítéletét.

Közben mindenütt azt hangoztatják, hogy ez egy magáncég és a Főváros közötti jogvita, viszont a jogvita nincs jogi úton rendezve, jelenleg az ügy egy felcsúti kocsma szabályai szerint folyik. Józsi ki akarja tenni határozott idejű szerződéssel rendelkező bérlőjét, hogy a lakást egy új haverjának adja ki, az meg a papírt lobogtatja, ahelyett, hogy pucolna, majd a tulaj összeszedi a haverjait és kihajigálja a bérlő konyhakredencét az udvarra, és amikor az vissza akarja vinni, rendőrt hív rá, aki szintúgy a haverja... Itt is bele akarják húzni ebbe az ügybe a rendőrséget, ami azért igen szomorú, mert a törvénytelenségekhez való asszisztálást csak elkezdeni nehéz..." (GENGSZTERHÁBORÚK, GENGSZTEREK, a teljes írás itt olvasható.)

Hát ennyi mára, az új év első munkanapjára. (Ma – talán a hó miatt – nem folytatódott a hétvégi oszlopháború, dee szerintem még nincs vége. Sőt.)

Devosa Gábor

***

Ez az idézet meg egy korábbi, Vida Ildikós PuPu-posztból, csak úgy, valamiért: "… jussa- nak eszünkbe azok, akiket soha be nem igazolódott vádakkal pórázon vezetgettek fel-alá, tönkretéve életüket örökre. Ami azt illeti, ha Fapál államtitkár és a többi megalázott megérdemelte ezt a bánásmódot, akkor az lenne a helyes, hogy se Vida Ildikó, se Varga Mihály, se Orbán Viktor ne mondhasson le, hanem tegyenek ők is egy-két délceg lépést vezetőszáron, a legfőbb ügyésszel kéz a kézben, merthogy neki is lett volna ebben az ügyben dolga.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr568237364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása