A mi Erzsébetvárosunk

480. Elfogadás fala

2015. december 01. - amier

Újabb tűzfal „festődött” meg a kerületben, most a Kürt utcában. A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány még július elején hirdetett pályázatot azzal a céllal, hogy otthontalan művészek mutassák be, mit gondolnak ők maguk az elfogadásról. Ennek eredményeként a múlt héten Elfogadás fala címmel átadták azt a megfestett tűzfalat, amelyen hajléktalan alkotók hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára.

tuzfal_hajlektalan2.jpg

A győztes pályamunkák – Székely Attila Bontsuk le az előítéletek falát című grafikája és Baranyecz János Branyó Fal firka című verse – péntektől díszíti a Kürt utca 8. szám alatti foghíjtelek mellett álló ház falát. Az elkészült alkotás tervezése és a kivitelezés közösen zajlott a nyertes hajléktalan művészek és a tűzfalfestő szervezet által felkért alkotók között.

tuzfal_hajlektalan1.jpg

A kiírásra beérkezett további 26 alkotásból a Mika Tivadar Mulatóban nyílt kiállítás, ez – szintén péntektől – két hónapon át lesz látogatható. A projekt megvalósulását a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati forrása tette lehetővé. (Fotók: Farkas András)

Dr. Kispál Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr888131050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása