A mi Erzsébetvárosunk

479. Márciusban újrafestik

2015. november 28. - amier

És akkor most – a romházak után – megint tűzfalak. Illetve tűzfal-festmények. Azaz csak egy. Ami már nincs. Na, kezdjük újra, az elejéről. Tehát: a napokban elsétáltam a Dob utcába, és akkor személyesen is szembesültem azzal a szomorú ténnyel, hogy a Csányi utca felé néző „zöldséges" tűzfalfestmény egyszerűen eltűnt.

akacfa54-3.jpg

A jól sikerült művet lefestették – még szeptember végén. Kár érte, nagyon jól nézett ki. A készítő Neopaint oldala szerint vizesedett a fal, nagy darabokban hullani kezdett a vakolat, ezért muszáj volt ezt a megoldást (mármint a kép és vakolat leverését) választani, de márciusban újrakezdik, bocs: újrafestik. Így aztán rehabilitálásra szorul a kerület egyik, még 2013-ban rehabilitált tűzfala. Addig pedig ilyen sárgás lesz.

dob_tuzfal2.jpg

dob_tuzfal1.jpg

A javításra a Neopaint nem igényelt támogatást, saját zsebből javítják a képet. Ígéretük szerint még szebb is lesz. Ja, a tűzfalfestést az önkormányzat fizeti, a mindenféle pályázat, pályáztatás nélkül. Csak kérdem: most ugyan a Neopaint állja a javítás költségeit, de ha – ne adj isten! – megint gond lesz (itt vagy esetleg máshol), akkor mi lesz? Újra megfestik a képet?  Majd újra... ...és újra... ...és újra?

Payns

***

Még 2013 elején került a Képviselő-testület elé egy együttműködési tervezet – tűzfal-re- habilitáció ügyben. A megállapodás arról szól, hogy a Neopaint erzsébetvárosi tűzfalakat rehabilitálna, képekkel. A költségek úgy oszlanak meg, hogy az állványozás, alapozás, festés költségét az önkormányzat adja, a festéket egy szponzoráló cég. Néhány elkészült, korábbi kép árai: Akácfa utca 54. (nettó 1.850.000 HUF az önkormányzat része), Király utca 11. (1.350.000 HUF), Rumbach Sebestyén utca 10. Itt két kép van, a nagyméretű 6:3-as 4.850.000 HUF, a Sissy-s 1.850.000 HUF. A Madách gimnázium udvarán a szemközti társasház fala (5.550.000 HUF) és a Wesselényi utca 30. (1.250 HUF). Az újabb képek egyszeri megfestésének árait jelenleg még nem tudjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr68122994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása