A mi Erzsébetvárosunk

Nyár utca 6.

2015. október 05. - amier

Az 1889/90-ben épült 3 emeletes historizáló lakóház Cservenka Károlyné bérházaként szerepel a levéltári iratokban, a szomszédos épülettel együtt  A hét ablaktengelyes neo- reneszánsz bérház eredetileg valószínűleg kétemeletesnek épült, mára részben megfosz- tották eredeti architektúrájától. Később már Écsi Ferenc József a tulajdonos, aki 1899-ben a bérházat eladta 87.114 forintért – érdekes módon – feleségének, Écsi Ferencnének.

nyar6-1.jpg

A bérházát különben az a Bukovics Gyula tervezte, aki Ybl Miklós építészeti irodájának vezetője volt, és akinek a dohány-nagykereskedő Schossberger család számára emelt turai kastélyát sokáig mestere műveként jegyezték. A kivitelező Wagner és Schön volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr767892004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása