A mi Erzsébetvárosunk

Dembinszky utca 26.

2015. szeptember 26. - amier

A bizonytalan stílusú ház eredetileg valamikor az 1900-as évek legelején épült, tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. Annyi azonban bizonyos, hogy 1905-ben Leipniker Mór nagykereskedő tulajdonában volt, talán ő volt az építtető is. Az idők folyamán a földszintes házat többször átalakították, kibővítették. A rendszerváltás előtt itt működött – az idősebbek még emlékezhetnek rá – az Erzsébetvárosi Művelődési Ház.

dembi26-1.jpg

Ezt követően a 730 négyzetméteres telken található kis épület látta el hosszú ideig a kerület szociális irodájának feladatait, azaz itt működött az önkormányzat Szociális- és Ügyfélszolgálati Irodája. Tíz évvel ezelőtti eladása óta az egykori irodaépület az enyészeté és egy új tulajdonosé* lett. A környék emeletes házai közé beékelt hangulatos kertje is eltűnt, 2008-ban ledózerolták, kivágva a majd százéves fákat, felszámolva az itt lévő parkot. Azóta palánkkal elkerítve, üresen, kitört ablakokkal, szétrohadva áll a ház, a telekkel kapcsolatos tervekről pedig nem tudni semmit.

dembi26-2.jpg

dembi26-4.jpg

* A Dembinszky utca 26. szám alatti telek jelenlegi tulajdonosai ír és angol magánszemélyek és egy Virgin-szigeteki cég.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr977833310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy25 2023.06.10. 16:23:24

2023.06.10. 16:04:04
A NAGY LÁSZLÓ KÖRREL ITT AZ ERZSÉBETVÁROSI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN TEVÉKENYKEDTÜNK BUDAPEST VII. KERÜLET, DEMBINSZKY U. 26. - OLVASOM A Dembinszky utca 26. szám alatti telek jelenlegi tulajdonosai ír és angol magánszemélyek és egy Virgin-szigeteki cég. ILYEN RENDSZERVÁLTOZÁS LETT BUDAPESTEN IS, UNDORODOM! -Nádassy József 2023.06.10. Miskolc / DUNÁNTÚLI FALVAK, ÍGY NAGY LÁSZLÓ KÖLTŐ SZÜLŐFALUJA.... ISZKÁZ HÁZAI IS KÜLFÖLDIEK KEZÉRE KERÜLTEK...
süti beállítások módosítása