A mi Erzsébetvárosunk

451. Valahol Európában

2015. szeptember 13. - amier

Ideje lenne megérteni, hogy a menekültkérdés megoldása nem Magyarország, hanem Európa közös felelőssége. De ideje lenne azt is megérteni végre, hogy elfogadhatatlan az a kirekesztés, megaláztatás és meghurcoltatás, amit – mint állatokkal – hazánk kormánya a menekültekkel művel.

menekult_kerites1.jpg

  • Nem jelent megoldást a milliárdokért épített kerítés.
  • Nem megoldás az átvándorló menekültek embertelen zaklatása.
  • Nem megoldás Tarlós béna tranzitzóna ötlete sem a Verseny utcában.

A kormány helyett a civilek mutatták meg, hogyan kell segíteni a szerencsétlen sorsú embereken. Én azt szeretném, hogy Európa Magyarországa végre európai döntéseket hozzon a menekültkérdésben is.

Devosa Gábor

***

Kapkodás, káosz, kétségbeesés, reménytelenség - Röszke az ország szégyene. De ha már ez van, és a rendőrök nem engednek ki senkit a szedett-vedett, nem hivatalos menekülttábor- ból, itt kell berendezkedni, amennyire lehet, emberként élni és ki tudja, még egy kicsit talán boldognak is lenni. Arcok Röszkén - Pál Anna Viktória fotóriportja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr317784424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása