A mi Erzsébetvárosunk

444. Sétafika 9.

2015. augusztus 28. - amier

Jártomban, mentemben ezt láttam a Dembinszky utcában*. Szépen virágzik a parlagfű, nem? Gondolom, ha tovább nézném a kerületben lévő üres telkeket, igencsak hasonló állapotokat tapasztalnék. Nincs, aki ellenőrizze?

dembi26_rom1.jpg

dembi26_rom5.jpg

Magyarországon közel kétmillió ember szenved különböző allergiás betegségekben. Ezek a betegségek a nyári, nyár végi pollen "kiszállás" okozza. Törvényerejű rendelet van, mely tartalmazza, hogy a parlagfüvet virágzásakor és már előtte irtani kell, az allergiás betegség és tüneteinek elkerülésére. Azon tulajdonosok, akik ezt nem csinálják azokat 50.000 - 5.000.000 Ft értékben kell büntetni. A törvény az irtások ellenőrzésével és a büntetés behajtására az illetékes önkormányzatokat bízza meg.

dembi26_rom3.jpg

dembi26_rom2.jpg

Tehát: bár a telek már magántulajdonban van, DE az önkorinak kellene ellenőrizni – hát ez ilyen. Hatalmas elánnal „küzdünk” az allergia ellen, írtjuk a parlagfüvet. Így jobban teljesít az önkori – ez is bemehet az „erzsébetvárosi újságba”?

* Dembinszky utca 26. – 2005-ben még a VII. kerületi önkormányzat tulajdonát képező ingatlan. Itt működött az önkormányzat Szociális- és Ügyfélszolgálati Irodája, ezt megelőzően pedig az Erzsébetvárosi Művelődési Ház. Eladása óta palánkkal elkerítve, üresen, szétrohadva áll.

***

Értem én, hogy nagy az öröm, hogy a mi kerületünk is megpróbálja követni/másolni Jó- zsefváros boldogabbik felén lévő állapotokat, merthogy mekkora már, hogy végre nekünk is van saját kráterünk (tényleg, el kéne menni megnézni, hogy még mindig meg van-e?), de lehetne más, talán jobb példát is követni, ha már muszáj "másolni” a szomszédot.

Fedrid Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr817741704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása