A mi Erzsébetvárosunk

441. Mi most így ünneplünk

2015. augusztus 20. - amier

02.jpg"Fizet az ELMÜ, ha egy napig nincs nálunk áram. De basszameg, mi meg azért fizetünk az ELMÜ-nek, hogy mindig legyen.” (MTI/HírCsárda)

Újra mindenhol van áram, azt a pár száz helyet kivéve, ahol nincs– írta tegnap a hvg.hu. A katasztrófavédelem ugyan bejelentette, hogy szerda estére minden budapesti lakosnál helyreállították az áramellátást.

Csakhogy az Elmű szerint még százas nagyságrendű lehet azoknak a helyeknek a száma, ahol még mindig nincs áram. Viszont van (lesz) tűzijáték, csak hogy örüljünk. Egy kerületi lakó a fészbuk oldalán minderről tegnap (2015. augusztus 19. 23:13).

***

Na, most kiadom magamból, amit érzek! 17-én hétfőn este 7-kor elment az áram. Ma 19-én este 21.10-kor végre visszakapcsolták. Igazán nagyon örülünk neki, de: ez idő alatt több- ször hívtuk az ELMÜT, hogy mondjanak már végre valami biztatót. Nem biztattak, teljes bizonytalanságot hagytak bennünk. Mindenki, mindenkinek mást mondott. Eközben, le- engedtek a fagyasztók, a hűtők, nem tudtunk se főzni, se fürödni - lényegében semmit sem tudtunk csinálni. Akkor most örülnünk kéne a 11 000 rakétának, amit holnap kilőnek?

Kurvára tudunk örülni, hogy a már réges-régen előre jelzett elektromos hibák, sok-sok éven keresztül nem kerültek felújításra.

aug20_eso1.jpg

Így festett az égiháború után Erzsébetváros (Időkép/Monti fotója)

Ha netántán, ilyen dolgokra használnák fel befizetett pénzeinket, akkor nekünk most nem kellett volna ennyi ételt kidobnunk a kukába! És vajon kifogja nekünk ezeket megfizetni? Ja, lehet elhárítani – nem a hibát – a felelősséget, hogy ez természeti katasztrófa volt! Pedig mindig azt hallom, azt mondjak, hogy (pl. október tájékán) a Köztisztasági Hivatal felkészült a téli időjárásra, oszt’ ha leesik az első hó, beszart az egész város, megáll az élet. Na, most is így jártunk, holott tudták, mondták, hogy igen rossz és szörnyű időjárás jön.

Nagyon jó lenne most már odafigyelni sok minden másra, nem csak arra, hogyan tömjék meg a zsebüket, lopják el a megmaradt pénzünket! Agyam elsül, hogy mások nemtörő- dömsége miatt, a kukák televannak kiolvadt ételekkel, nekem is 1 kukányi kaját kellett kidobnom. Na, erre mondom, hogy törnék ki a nyakukat, akik nem azt csinálják, ami a dolguk lenne!

***

Hát kérem tisztelettel, így ünneplünk mi, egyszerű népek a kerületben. A szomszédban meg így. Szép Magyarország, édes hazánk! – éneklik az István, a királyban. Aha. Szép. Éljen augusztus húsz, az új kenyér ünnepe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr627721442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása