A mi Erzsébetvárosunk

Akácfa utca 9/B

2015. augusztus 02. - amier

1893-ban Pollák Sándor megrendelésére Fekete Elek tervezte és építette 2 emeletes eklek- tikus lakóház. Pilaszterekkel osztott homlokzat, az első emeleti ablakok felett timpanonnal képzett szemöldök-párkányzat, köténydíszük balluszteres. Angyalfej-díszes kapubejáró és gazdagon díszített, kétszárnyú faragott kapu, felette kovácsoltvas-rácsos erkély látható. Azt még érdemes megjegyezni, hogy a Fővárosi Közmunkák Tanácsa (FKT) 1892 és 1894 között kiadott hivatalos jelentése a kiválóbb fővárosi építkezések közé sorolta a házat.

akacfa9b-1.jpg

akacfa9b-4.jpg

Közben 2015 júliusában elkészült a Neopaint sokadik tűzfala a kerületben. Ezúttal itt, az Akácfa utcában a ház „befelé” néző tűzfalát festették meg, kerékpárosra. (Akit érdekel, hogy hogyan „festődött” meg a tűzfal, itt nézheti meg a Neopaint videóját minderről.)

akacfa9b-2.jpg

akacfa9b-3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr807228721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása