A mi Erzsébetvárosunk

429. Testületi ülés után 4.

2015. július 16. - amier

A gumisoknál marad a büntetés
Dr. Kispál Tibor szocialista képviselő a júniusi testületi ülésre előterjesztést nyújtott be a közterület használatát szabályozó rendelet módosítására. A testületben csak az ellenzék támogatta a javaslatot, a jelenlévő többség vita nélkül elutasította. Erzsébetvárosban ugyan csak néhány autógumi javító műhely működik, de az itt lakó autósoknak ez mégis fontos szolgáltatás. A javaslattal megelőzhetők lett volna a most gyakori büntetés.

***

Miről szólt a rendeletmódosítás? – kérdeztük az előterjesztés benyújtó képviselőt.

- Erzsébetváros közterületének használatáról szóló rendelet szabályozza többek között azt, hogy milyen tevékenységek engedélyezhetők a közterületen. A kerületben több helyen, korábban megadott engedély alapján működtek gumiszerelő szakműhelyek.

gumi_rotten.jpg

A javítandó abroncsok eltávolítása a műhelyek előtti parkoló helyeken történik, a gumi javítási munkája pedig a zárt műhelyen belül. A hatályos szabályozás szerint pedig azért büntetik a vállalkozókat, mert nem adható engedély „jármű iparszerű javítására” közte- rületen, és ebbe a gumiszerelés is beleértendő. A szabályozás e tekintetben ellentmon- dásos, hiszen a gumi javítása nem a közterületen zajlik, csak a le- és felszerelés. Ezt az ellentmondást akartam megszüntetni az erzsébetvárosi kisvállalkozók és az autósok érdekében. Nem sikerült. – mondta el Dr. Kispál Tibor a hosszúra nyúlt ülést követően.

Ön szerint mi volt az elutasítás oka, ez kiderült a vitában?

- Vita gyakorlatilag nem volt. Az illetékes alpolgármester arra hivatkozva nem támogatta az előterjesztésemet, hogy ősszel a rendelet átfogó módosítására készül, és akkor majd visszatérünk erre a kérdésre is. Bár a jelenlevő valamennyi ellenzéki képviselő támogatta a javaslatomat a módosítást mégis elutasították.

Amennyiben ősszel ez a rendelet átalakításra kerül miért volt fontos most beadnia a módosítási javaslatát?

- Mert fontos szolgáltatás a lakosságnak, most nem kell más kerületekbe elmenni téli vagy nyári gumik cseréjére és, gumit javíttatni. Mert azok a vállalkozók, akik ezzel a problémá- val kerestek meg évtizedek óta gond nélkül működtek és szolgáltattak. Eddig. Ezek az emberek tisztes munkából eltartották családjukat. A vállalkozásaik a sűrűsödő büntetések miatt veszélybe kerültek. Úgy tudom, hogy a Murányi utcai és az Izabella utcai vállalkozók már bezártak, a Péterfy Sándor utcai vállalkozó is elköltözött. Miért vártam volna őszig?

oktán

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr977632620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása