A mi Erzsébetvárosunk

Klauzál utca 10.

2015. július 04. - amier

A telken 1871-ben építette fel Daubeck (Daubek) Mária új, egyemeletes lakóházát Gottgeb Antal. 1904-ben ennek a háznak a felhasználásával építette fel Medek Vince a ma itt álló kétemeletes koraeklektikus bérházat, megtartva annak klasszicista földszintjét. Az építtető Walla József cementgyáros volt.

klauzal10-1.jpg

A ház hosszú ideig üresen állt, a külföldi befektetők a korábban műemléki védelmet nem élvező ingatlannál bontással számoltak: a kétemeletes Klauzál 8. és 10. helyére egybefüggő nyolcemeletes lakóházat álmodtak… 2011 nyár végén a Doboz névre hallgató romkocsma költözött ide. Belső terét felújították, a belsőépítész Szendrő Péter volt, aki sok kortárs alkotót is bevont a projektbe, hogy kreatív alkotásaikkal díszítsék a szórakozóhelyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr327527996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása