A mi Erzsébetvárosunk

Almássy tér 7.

2015. június 23. - amier

Az igencsak díszesre sikeredett homlokzatú, háromemeletes lakóházról sajnos nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. Déry Attila építészettörténész a kerület épületeiről írt monográfiájában azonban tudni véli, hogy 1885 körül épült. És külön felhívja a figyelmet az igényes, egyedi jellegű főpárkányra.

almassy_ter7-1.jpg

almassy_ter7-2.jpg

almassy_ter7-3.jpg

Amíg 1897-ben fel nem épült az István (ma Klauzál) téri vásárcsarnok, az itt működő Almássy téri piac a külső-erzsébetvárosiak napi szükségleteit látta el, és ennek a háznak a földszintjén működött a korban nevezetes Lakatos vendéglő is (később, az I. világháború előtt meg Steiner József Józsi kávéháza). Ezt megelőzően a telken egy 1864-ben Lohr Antal építette földszintes lakóház állt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr337265413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása